Ο αντι-ΣΥΡΙΖΑ-εσμος

Από το 2012 δημιουργήθηκε ένα ρεύμα, που διεκδίκησε να γίνει «πολιτικό» αλλά έγινε απλώς γραφικό. Ένα ρεύμα που παρέμεινε απολιτικό, αποϊδεολογικοποιημένο, ένας εσμός. Ο Αντι-ΣΥΡΙΖΑ-εσμος.

skies

Ένα ρεύμα με «ιδεολογικές» αναφορές σε πλυμένους και άπλυτους, σε σαπουνισμένους και σε ασαπούνιστους, σε νοικοκυραίους και σε τεμπέληδες, σε γραβατωμένους και σε sans-culottes.

Δεν θα έπρεπε να μας εντυπωσιάζει. Ούτε καν η ένταση αυτού του -εσμου. Αρκεί να αποδεχτούμε ότι οι άνθρωποι αγαπούν τον θύτη τους, φτιάχνουν το δικό τους κουκούλι «ασφάλειας», όπου κάνεις τους δεν ανήκει στους «λαϊκούς» αλλά όλοι ανήκουν στη «μεσαία τάξη». Στη «μεσαία τάξη», την όποια η ιέρεια του ατομικισμού, η μονίμως ατυχήσασα Ντόρα Μπακογιάννη, μας διευκρινίζει ότι ανήκουν αυτοί που δηλώνουν εισόδημα από 20.000-70.000 ευρώ, δηλαδή το 9% των Ελλήνων φορολογούμενων.

Είναι οι άνθρωποι που αυτοαποκαλούνται Ευρωπαίοι, αλλά το ευρωπαϊκό κεκτημένο που αφορά στα Δικαιώματα, κοινωνικά και ατομικά τους στενεύει όπως η προβιά του αρνιού το λύκο. Είναι οι άνθρωποι όπου ο μύθος της αρχαιοελληνικής καταγωγή τους, τους εξασφαλίζει ένα μεγαλείο αίματος. Φτωχοί και εξαθλιωμένοι αλλά… αριστοκράτες.

Τα χρυσαυγίτικα αστειάκια τυπου #athensvoive είναι και αυτά στο πλαίσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ-εσμου. Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται απεγνωσμένα να ενσωμάτωση τον κόσμο της Χρυσής Αυγής και του Βελοπούλου. Όπως ακριβώς χρειαζόταν τον κόσμο του κτηνώδους ΛΑΟΣ. Αυτών που κατά παράβαση κάθε ανθρώπινου αλλά και… θειου νόμου «θα βύθιζαν τα πλοία των μεταναστών», αυτών που ρητόρευαν ότι «η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν νεκροί», αυτών που ζητούσαν «η κόλαση να φαντάζει παράδεισος, να μην μπορείς να πιεις, να φας, να πας σε νοσοκομείο». Τώρα πια η Δεξιά του Μητσοτάκη βγαίνει στη γύρα να πουλήσει η ίδια, αυτοπροσώπως, τα καθρεφτάκια του ρατσισμού, του ευγενούς αίματος, της πατριδοκαπηλίας και του αυταρχισμού. Κι ο αντιΣΥΡΙΖΑεσμός τα αγοράζει, τα καταναλώνει και τα αφοδεύει στις φυλλάδες του.

Μετά τη Μεταπολίτευση, η Αριστερά ήταν ανεκτή όσο ήταν ακίνδυνη, όσο ήταν μακριά από την Κυβέρνηση, όσο δεν καθόριζε πολιτικές, όσο δεν ανακατευόταν στα της διακυβέρνησης, όσο ασχολούνταν με το να σώσει τη ψυχή της και με τις δικές της τελετουργίες. Δεν είναι άλλωστε τυχαία η αγάπη και ο σεβασμός της Δεξιάς στο ΚΚΕ, που εντάσσεται σε αυτού του είδους την… εκκλησία. Οι «κανονικοί» αριστεροί, δεν ασχολούνται με τα εγκόσμια, διαβάζουν τις… γραφές και περιμένουν να ωριμάσουν οι συνθήκες και παρελαύνουν από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα. Με Ησυχία, Τάξη και Ασφάλεια. Εξεγερθείτε ησύχως.

Η Δεξιά δεν έχει θέμα με την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς, αρκεί να αφορά την… άλλη ζωή, σε αυτή τη ζωή δεν ανέχεται να την παρενοχλούν στο δικό της Κράτος. Τα τσιφλίκια των Ουρανών τα εκχωρεί χωρίς δισταγμό στην Αριστερά. Με τα επίγεια όμως κοινωνικά αιτήματα αφηνιάζει. Ο Αντι-ΣΥΡΙΖΑ-εσμός θεωρεί ότι οι Αριστεροί δεν είναι «κανονικοί άνθρωποι», γιατί αν ήταν «κανονικοί» θα τρώγαν το φαί τους, θα αγαπούσαν το κελί τους και θα διάβαζαν πολύ. Μέχρι εκεί.

Το τέλος της Μεταπολίτευσης που επαγγέλλονται οι «κανονικοί» Δεξιοί, είναι το τέλος των διεκδικήσεων, είναι το τέλος των ατομικών δικαιωμάτων, είναι το τέλος εργασιακών δικαιωμάτων, είναι το τέλος του κοινωνικού κράτους. Είναι ότι αντιπάλεψε επί αιώνες η ανθρωπότητα, είναι ο κοινωνικός δαρβινισμός ντυμένος με λεοντές αριστείας. Δεν γεννηθήκαμε όλοι όσοι και δεν θα γίνουμε ποτέ. Μη ζητάτε πολλά. Αρκεί που ανήκετε στην ευγενή ράτσα των Ελλήνων. Και πολύ σας είναι.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…