Newsroom

Newsroom

Ο άνθρωπος που προσπάθησε να σταματήσει το φονικό φορτηγό στη Νίκαια μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο

«Ηταν ενστικτώδες»: είπε ο Αλεξάντρ. «Διασταυρώθηκα με το φορτηγό καθώς επέστρεφα με ποδήλατο από τη γιορτή των πυροτεχνημάτων», εξηγεί. Στο τιμόνι, ο Μοχάμεντ Λαχουαϊέζ Μπουλέλ μόλις έχει ρίξει το φορτηγό του στο συγκεντρωμένο πλήθος.

578e0f3f1dc524a77a8b4967

«Κάποια στιγμή είπα ότι θα διέσχιζα την Promenade για να πάρω τον ποδηλατόδρομο, κατά μήκος της θάλασσας, για να περάσω πιο γρήγορα», συνεχίζει ο Αλεξάντρ, που δεν θέλει να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του. «Διασχίζοντας τον δρόμο, είδα ανθρώπους να τρέχουν, είδα το φορτηγό και έριξα κάτω το ποδήλατό μου».

Στην συνέχεια πήδηξε επάνω στο φορτηγό και γραπώθηκε από την πόρτα του οδηγού για να προσπαθήσει να τον σταματήσει, εξηγώντας ότι η κίνησή του ήταν «ενστικτώδης».

Τότε κοιτάζει τον δολοφόνο στο τιμόνι και συναντά το βλέμμα του. «Εψαχνε κάτι…το πιστόλι του», συνεχίζει ο Αλεξάντρ. Τελικά ο Γαλλο-Τυνήσιος βρίσκει το όπλο του και σημαδεύει τον 31χρονο που αφήνει το πόμολο της πόρτας του φορτηγού: «Παρά αυτό που έκανα, αγαπώ τη ζωή μου», σχολιάζει τέσσερις ημέρες μετά την τραγωδία.

Τη στιγμή που απαγκιστρώνεται, αισθάνεται ένα δίκυκλο να τον ακουμπά: πρόκειται για τον άλλο ήρωα εκείνης της βραδιάς. Ο οδηγός του δικύκλου προσπάθησε επίσης να ανοίξει τον πόρτα του φορτηγού πριν πέσει και οι δύο ρόδες του φορτηγού περάσουν από πάνω του, σύμφωνα με τη μαρτυρία Γερμανού δημοσιογράφου που φίλμαρε τη σκηνή με το smartphone. Η τύχη του οδηγού του δικύκλου δεν είναι γνωστή.

Ο Αλεξάντρ βεβαιώνει ότι ο Μοχάμεντ Λαχουαϊέζ Μπουλέλ είχε τον πλήρη έλεγχο του φορτηγού. «Σε ένα σημείο, υπήρχε κάποιος που πουλούσε καραμέλες. Το φορτηγό απέφυγε μία πέργκολα και ξανανέβηκε στο πεζοδρόμιο για να τον κτυπήσει, ήξερε πολύ καλά να ελέγχει το φορτηγό, έκανε ζιγκ ζαγκ για να κτυπήσει ανθρώπους».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…