Ο ανιστόρητος ‘Αδωνης αναγκάστηκε σε δημόσια επανόρθωση για fake news

Ρεζίλι έγινε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προσπαθώντας να χτυπήσει ταυτόχρονα και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά αλλά και την Εθνική Αντίσταση.

adonis shout 2

 Ο Άδωνης Γεωργιάδης για ακόμη μία φορά βρέθηκε εκτεθειμένος όταν και επέλεξε να επιτεθεί στον Νίκο Παππά αμφισβητώντας με fake news μια ιστορική φωτογραφία από την Εθνική Αντίσταση και τη συμβολή των Εβραίων. Με ένα θρασύτατο τουίτ, διέσπειρε fake news, γράφοντας ότι η φωτογραφία που είχε ανεβάσει νωρίτερα ο Νίκος Παππάς για να τιμήσει την 28η Οκτωβρίου δεν έδειχνε αντάρτες στην Κατοχή αλλά μαχητές του Εμφυλίου.

 

 

Ο Νίκος Παππάς απάντησε άμεσα με στοιχεία για τη φωτογραφία ρεζιλεύοντας τον «παντογνώστη» υπουργό που διδάσκει και ιστορία

Όμως έλαβε και την ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη έδωσε ο Αντώνης Ρέλλας, μέλος του τμήματος αναπηρικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Στη φωτογραφία μπροστά από τον Σαλβατώρ Μπακόλα (Έλληνας Εβραίος της εθνικής αντίστασης) σύμφωνα με τις μαρτυρίες των συγγενών της είναι η Ιουλία Μπάκαρη – Μαντζουράνη, γιαγιά της συζύγου μου Άννας Μαρίας-Ελευθερίας Μαντζουράνη» σημειώνει ο Αντώνης Ρέλλας και προσθέτει:

«Η Ιουλία Μπάκαρη – Μαντζουράνη (1925 – 2020) ήταν ανθυπολοχαγός της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ και μια από τις τιμημένες γυναίκες της εθνικής αντίστασης.

Καστοριανή, με πατέρα οπλαρχηγό Μακεδονομάχο, οργανώθηκε στην αντίσταση το ’43. Έκανε την εκπαίδευση στη Ρεντίνα και έγινε αξιωματικός μαζί με άλλες 11 μαχήτριες. Εκπαίδευε γυναίκες και άντρες στην συναρμολόγηση πολυβόλων. Όργωσε τα λεύτερα βουνά και πολέμησε με τις συντρόφισσες/ους της για την πατρίδα.
Η ανθυπολοχαγός Ιουλία με καμάρι εξιστορούσε για την αντίσταση των γυναικών και ανδρών απέναντι στις δυνάμεις του άξονα. Με περηφάνεια αναφερόταν στις μάχες που έλαβε μέρος και σε μια από αυτές πως παραδόθηκε μεραρχία του 3ου Ράιχ στις μαχήτριες της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ.

Το λιγότερο που οφείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι να ανακαλέσει την δήλωσή του αναφορικά με τον χρόνο λήψης της φωτογραφίας ώστε να διορθώσει την ιστορική ανακρίβεια και πέραν αυτού να προβεί σε αυτή τη διόρθωση σε ένδειξη σεβασμού στην μνήμη των αντιστασιακών που πολέμησαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας».

 

Αποτέλεσμα αυτού εκτός ότι μέχρι και τα Hoaxes των πήραν χαμπάρι… ο ίδιος λίγη ώρα μετά την απάντηση που έδωσε ο Αντώνης Ρέλλας,  έκανε νέα ανάρτηση στο Twitter – χωρίς να κατεβάσει την αρχική του – σημειώνοντας ότι αδίκησε τον Νίκο Παππά. «Εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς και παραδεχόμαστε το σφάλμα όταν το διαπράττουμε» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης. Ωστόσο αν κάθε φορά που κατέφευγε σε fake news έπρεπε να κάνει και επανόρθωση, τότε μάλλον θα χρειαζόταν στρατιά μετακλητών που θα ανεβάζουν τις «συγγνώμες».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…