Ο Ανεμελόκτιστος και τα σινιέ κουρέλια που φορά…

Τα 12.50 λεπτά της ιστορίας του Ανεμελόκτιστου, είναι αυτό που ζούμε καθημερινά και δυσκολευόμασταν να το εκφράσουμε.

Το βίντεο του Μιθριδάτη πάει σφαίρα. Ξεπέρασε τις 1.300.000 προβολές και συνεχώς ανεβαίνει. Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο χιλιάδες κόσμος στο YouTube ακούει την ιστορία του Ανεμελόκτιστου.* Μια Μακιαβελική φυσιογνωμία, που αγαπά την εξουσία όσο και τον εαυτό του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να περνά καλά, έστω και σε βάρος των άλλων. Είναι η ιστορία της κυβέρνησης των δύο τελευταίων χρόνων, που κυνικά, ανάλγητα και ξετσίπωτα προσπαθεί να φέρει τις ζωές των ανθρώπων με το έτσι θέλω, στα δικά της μέτρα και καλούπια. Τα 12.50 λεπτά της ιστορίας του Ανεμελόκτιστου, είναι αυτό που ζούμε καθημερινά και δυσκολευόμασταν να το εκφράσουμε.

Ώσπου ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μιθριδάτης και τα είπε όλα. Όσο και να προσπαθούν να ελέγξουν και να κατευθύνουν την ενημέρωση, πάντα θα υπάρχει μια μικρή φωτισμένη χαραμάδα που δεν μπορούν να την σκοτεινιάσουν. Είναι η ελεύθερη, ανεξάρτητη ενημέρωση που δεν εξαγοράζεται, δεν ελέγχεται και βάζει μπουρλότο στο σύστημα της διαστρέβλωσης, της προπαγάνδας και της σιωπής. Ξεφτιλίζει την ομερτά.

Η ιστορία που διηγείται ο Μιθριδάτης, ενώνεται με τις φωνές του απλού κόσμου, των ελεύθερων νέων ανθρώπων που δεν μασούν και που απεχθάνονται το σκοτεινό πρόσωπο της καταστολής, της επιβολής και του καταναγκασμού. Μια κυβέρνηση που στέλνει την αστυνομία ενάντια στους φοιτητές, την ίδια ώρα που η Μαφία εγκληματεί και δολοφονεί.

Γιατί γι αυτή την κυβέρνηση οι πραγματικοί εχθροί της είναι αυτοί που την αμφισβητούν, που αντιδρούν και αντιστέκονται στις ανάλγητες πολιτικές της. Ο Μιθριδάτης στο μονόλογο της «αποκάλυψης» του, περιέγραψε ακριβώς την ζοφερή και σκοτεινή πραγματικότητα των δύο τελευταίων χρόνων. Ξέσκισε το δίχτυ προστασίας που έχει απλωθεί γύρω από τον Ανεμελόκτιστο και τον παρέδωσε γυμνό και αφτιασίδωτο στη κρίση των πολιτών. Χωρίς τα σινιέ κουρέλια που του φοράνε για να σκεπάζουν τη γύμνια του.

Η κοινωνία αφουγκράζεται και αισθάνεται. Δεν μιλά πολύ. Όμως δεν είναι ναρκωμένη όπως θα ήθελε ο Ανεμελόκτιστος και οι σπόνσορες του. Δεν είναι κομματικά ενεργή γιατί δεν θέλει να ταυτίζεται και να υποτάσσει την ελεύθερη σκέψη της σε κομματικές τακτικές, σχεδιασμούς και σκοπιμότητες. Αναπνέει ελεύθερα. Όταν θα ‘ρθει η ώρα οι νέοι, η κοινωνία των πολιτών θα μιλήσουν. Όχι ως κομματικά ενεργούμενα, αλλά ως ελεύθεροι δημοκρατικοί πολίτες, ως συνεργάτες και όχι ως κομματικοί στρατοί.

Τον τελευταίο καιρό τέσσερα πολιτικά γεγονότα έδειξαν τον δρόμο για το μέλλον: Η συγκέντρωση για τη Χρυσή Αυγή έξω από το Εφετείο, η συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας στη Πλατεία Νέας Σμύρνης, η αντίσταση των φοιτητών της Θεσσαλονίκης ενάντια στην μπατσοποίηση των πανεπιστημιακών τους σχολών και το «έπος» του Μιθριδάτη.

Η κοινωνία νοιώθει βαθύτατα προσβεβλημένη. Της επιτίθενται κι από πάνω την ειρωνεύονται και την χλευάζουν. Της λένε ότι θα δουλεύει παραπάνω και θα αμείβεται με ρεπό. Δηλαδή αέρας κοπανιστός κι άμα σας αρέσει. Η απάντηση της θα είναι καταλυτική. Όλα όμως θα γίνουν με διαφορετικό τρόπο απ’ότι ξέραμε έως τώρα. Θα αντιμετωπίσουμε τον Ανεμελόκτιστο μ’έναν τρόπο ευρηματικό, αντισυμβατικό, νεανικό, μ’ έναν πόλεμο ιδεών, που ο Ανεμελόκτιστος και οι Πετσωμένοι φίλοι του δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα. Ένας πόλεμος με τους όρους των νέων ανθρώπων, των νέων γενιών που έχουν τα δικά τους βιώματα, τις δικές τους σκέψεις, τις δικές τους γνώσεις και εμπειρίες. Η ιστορία του Μιθριδάτη ένα τέτοιο όπλο είναι.

Ο Ανεμελόκτιστος, «μαγειρεύει» τα στοιχεία της πανδημίας, εξαφανίζει τους νεκρούς του COVID-19, παραποιεί τα στατιστικά των εμβολιασμών και ονειρεύεται νέες τετραετίες. Όμως πλέον είναι απολύτως εκτεθειμένος. Ένας ράπερ με τον απόλυτο στίχο του τον αποκαθήλωσε: «Κυβέρνηση με σήμα το κουταλοπίρουνο κι ένα φλώρο ξαφνικά έχεις για τύραννο…».* Δεν θα μπορέσει ξεμπλέξει από αυτή την αλήθεια ο Ανεμελόκτιστος. Σιγά-σιγά θα τον καταπιεί…

*δανεισμένο από τον Μιθριδάτη

(Πηγή φωτό -sarantakos.wordpress.com)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό