Με Βενιζέλο και Σημίτη θα φέρει «αέρα ανανέωσης» ο Ανδρουλάκης;

Αυτό είναι το «νέο» ΠΑΣΟΚ που ευαγγελίζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης; 

Screenshot 7 0

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ  θα πραγματοποιηθεί στις 20 έως 22 Μαΐου και ο Νίκος Ανδρουλάκης δίνει μεγάλο αγώνα για να πείσει πως αυτός δεν είναι «μία από τα ίδια», πως αποτελεί το φρέσκο, το νέο ΠΑΣΟΚ που έχει αποτινάξει τα βαρίδια του παρελθόντος.

Αλλά ποιος πιστεύει πως αυτό το νέο όραμα εξυπηρετείται από την προσέγγιση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Κώστα Σημίτη; Αν ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε επικεφαλής του κόμματος για να «αναστήσει» και να επαναφέρει τον Βενιζέλο και τον Σημίτη, τσάμπα οι διακηρύξεις για τον αέρα ανανέωσης που δήθεν θα έφερνε…

Η «είδηση» πως ο Ανδρουλάκης ψάχνεται για αναθέρμανση των σχέσεων του με τον Βενιζέλο και τον Σημίτη, διακινείται μάλιστα από ΜΜΕ που αναμφίβολα στηρίζουν την κυβέρνηση και μοιραία, λίγο πολύ και το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάζουμε για παράδειγμα στο αντίστοιχο δημοσίευμα του ΣΚΑΙ:

«Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρωτοβουλία για την επικοινωνία ανήκει στον Νίκο Ανδρουλάκη, και η συνομιλία των δύο ανδρών ήταν σε καλό κλίμα.

Οι κ. Ανδρουλάκης και Βενιζέλος ίσως συναντηθούν την άλλη εβδομάδα. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 22 Μαΐου».

Ενώ πιο αποκαλυπτικό για το θέμα είναι το δημοσίευμα του iefimerida:

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο για να τον προσκαλέσει στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις 22-26 Μαΐου.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν το απόγευμα της Τετάρτης σε καλό κλίμα. Υπήρξε η σκέψη να συναντηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο τελικώς συμφώνησαν να τα πουν από κοντά την επόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στο συνέδριο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη επικοινωνία των δύο ανδρών από την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βενιζέλος είχε αναφερθεί πρόσφατα στην έλλειψη επικοινωνίας με τον κ. Ανδρουλάκη.

«Ο κ. Ανδρουλάκης έχει μία ιστορική σχέση μαζί μου. Τον πρότεινα για γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, του πρότεινα να μπει στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών, ήθελα να εκλεγεί ευρωβουλευτής (…). Μετά την εκλογή, όπως είχα την υποχρέωση αλλά και τη διάθεση, του έστειλα τα θερμά μου συγχαρητήρια και την ευχή μου να επικοινωνήσει με την Ιστορία. Φαντάζομαι ότι κάποια στιγμή θα μου απαντήσει, κάποια στιγμή θα θελήσει να ακούσει το πώς σκέφτομαι, αν και φαντάζομαι ότι διαβάζει αυτά που γράφω και ακούει αυτά που λέω», είχε πει στο Mega τον Φεβρουάριο.

Στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα παραβρεθεί και θα μιλήσει -για πρώτη φορά μετά από χρόνια- και ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος έχει διαρκή επαφή με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Μάλιστα, έχει υποβάλει αίτημα να απευθύνει την ομιλία του την Παρασκευή, πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου.

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Μπακογιάννη 1

Μπακογιάννη: Σάλος με δήλωση για τον Καραμανλή – «Κανείς δεν μπαίνει στα παπούτσια του» (video)

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη σχετικά με τα Τέμπη, πως «κανένας δεν…

Μανώλης Μαυρομάτης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

profile player 960x540 27

Μανώλης Μαυρομάτης: Δύσκολες ώρες για τον δημοσιογράφο – Τα τελευταία νέα για την υγεία του

Δυστυχώς, τα καλά νέα που περιμέναμε να ακούσουμε για την κατάσταση του Μανώλη Μαυρομάτη δεν…