Ο Ανδρουλάκης διαψεύδει τα δημοσιεύματα περί εξάψαλμου στον Κατρίνη για την ερευνητική δημοσιογραφία

Το documentonews.gr επικοινώνησε με συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα. 

5444675 1

Ενώ iefimerida.gr και parapolitika.gr κάνουν λόγο για «τηλεφωνικές εξηγήσεις» του Μιχάλη Κατρίνη στον Νίκο Ανδρουλάκη με αφορμή την υποστηρικτική αποστροφή του επικεφαλής της Κ.Ο. για την «ερευνητική δημοσιογραφία» στην χθεσινή του τοποθέτηση από το βήμα της Βουλής, συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΝΑΛ διαψεύδουν το εν λόγω τηλεφώνημα στο documentonews.gr.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 02 11 162901

«Δεν υπάρχει Δημοκρατία χωρίς ελευθερία του λόγου και πολυφωνία των ΜΜΕ» ανέφερε την Πέμπτη ο κ. Κατρίνης και επισήμανε πως «δεν νοείται Δημοκρατία στην οποία η ερευνητική δημοσιογραφία αντιμετωπίζεται ως απειλή». Το documentonews.gr αναπαρήγαγε την τοποθέτηση του επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ χωρίς να προβεί σε συνδέσεις και σχόλια αναφορικά με την στόχευση της συγκεκριμένης αποστροφής, κάτι που έσπευσαν να κάνουν οι δύο προαναφερθείσες ιστοσελίδες.

«Η ατάκα περί ¨ερευνητικής δημοσιογραφίας¨ έκανε ορισμένους από τον ΣΥΡΙΖΑ να την ερμηνεύσουν ως έμμεση στήριξη στον εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος έχει κληθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τη σκευωρία Novartis και αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες. Φιλικά ΜΜΕ στην Κουμουνδούρου έσπευσαν να αξιοποιήσουν αυτή την αναφορά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΚΙΝΑΛ αρχίζει να στρέφεται προς ΣΥΡΙΖΑ» δημοσίευσε αρχικά το iefimerida.gr και τη σκυτάλη πήρε το site του ομίλου Κουρτάκη, αναπαράγοντας σχεδόν αυτολεξεί το ανυπόγραφο δημοσίευμα.

Το site του Χρήστου Ράπτη υποστήριξε, επίσης, ότι «τα τηλέφωνα ¨άναψαν¨ στη Χ. Τρικούπη, ενώ στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή επικράτησε αναβρασμός. Ο Μιχ. Κατρίνης μίλησε τηλεφωνικώς αρκετές φορές με τον Ν. Ανδρουλάκη, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες, διαβεβαιώνοντας ότι η αναφορά του δεν είχε καμία σχέση με τον εκδότη του Documento», ενώ και οι δύο ιστοσελίδες παρέθεσαν λεγόμενα του κ. Κατρίνη. «Μια τέτοια λογική, οδηγεί σε ένα είδος προληπτικής λογοκρισίας και τρομοκρατίας όπου θα ισχύει το αστυνομικό δόγμα ”ό,τι πεις θα χρησιμοποιηθεί εναντίον σου”», είναι τα λόγια που αποδίδουν στον επικεφαλής της Κ.Ο.

Στιγμιότυπο οθόνης 2022 02 11 162833

Το documentonews.gr επικοινώνησε με συνεργάτες του προέδρου του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά τα δημοσιεύματα. Σε πρώτο χρόνο, θέσαμε το ερώτημα αν επιβεβαιώνονται τα ρεπορτάζ από τον κ. Ανδρουλάκη. Κατά τη δεύτερη επικοινωνία, οι συνεργάτες του προέδρου ξεκαθάρισαν ότι δεν υφίσταται τέτοιο τηλεφώνημα. «Διαψεύδουμε», ήταν η απάντηση που λάβαμε. Να σημειωθεί δε πως και υψηλά ιστάμενες κοινοβουλευτικές πηγές του κόμματος διέψευσαν τα δημοσιεύματα.

Καθίσταται σαφές, λοιπόν, ότι ο κ. Ανδρουλάκης -σύμφωνα πάντα με την απάντηση των συνεργατών του- όχι μόνο δεν τηλεφώνησε στον κ. Κατρίνη για να του… τραβήξει το αυτί, αλλά συμφωνεί με τα λεγόμενά του επικεφαλής της Κ.Ο. για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η ερευνητική δημοσιογραφία στη λειτουργία της Δημοκρατίας. Σαφώς και οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Κατρίτη δεν είναι απαραίτητο να προσωποποιηθούν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έρχονται σε «νεκρό» χρόνο.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…