O Aνδρουλάκης κόβει τα σενάρια συγκυβέρνησης με ΝΔ, αλλά τα στελέχη του την θέλουν

«Όχι» από το Νίκο Ανδρουλάκη σε ενδεχόμενη πρόσκληση της ΝΔ για συγκυβέρνηση, «ναί» όμως απο τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

ανδρουλάκης 1

Τα σενάρια συγκυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία απέρριψε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας στον ΑΝΤ1 ότι δεν υπάρχει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ και ότι «στόχος μας είναι να γίνουμε πλειοψηφική δύναμη στον προοδευτικό χώρο. Ο στρατηγικός στόχος της Χαριλάου Τρικούπη, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, είναι το ΠΑΣΟΚ να εκφράσει πλειοψηφικά τον λεγόμενο προοδευτικό κόσμο της χώρας, τον κόσμο του κέντρου και της κεντροαριστεράς. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να γίνει «ο αξιόπιστος αντιπολιτευτικός πόλος».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ τις επέρριψε ευθύνες λέγοντας πως επενδύει στον φόβο.

«Ο αγώνας μου δεν έχει ταβάνι, αλλά δεν είμαι αιθεροβάμων», ανέφερε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και απαντώντας στο ερώτημα για το πως θα κινηθεί σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδύναμη ΝΔ διερωτήθηκε: «Είναι πιθανό το σενάριο ακυβερνησίας με την πρωτοφανή διαφορά των 20 μονάδων μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος;».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε σαφές πως δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν λείπουν 2 -3 έδρες προκειμένου να σχηματιστεί κυβέρνηση.

 

Διαφορετική «γραμμή» στο ΠΑΣΟΚ

Οι δηλώσεις Ανδρουλάκη έρχονται την ώρα που στελέχη του άλλα διαμηνύουν αναφορικά με οποιαδήποτε συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία, δείχνοντας ότι και στην Χαρ. Τρικούπη έχουν σοβαρό επικοινωνιακό πρόβλημα. Συγκεκριμένα, μετά την Κατερίνα Μπατζελή, και η εκλεγείσα με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Μιλένα Αποστολάκη, όχι μόνο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ αλλά διαβεβαίωσε ότι «βεβαίως» θα το κάνει σε περίπτωση που μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου δεν προκύψει αυτοδυναμία.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Αποστολάκη, μιλώντας στο Mega και σε ερώτηση που τις έγινε «αν σας πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελάτε να κυβερνήσουμε, θα του πείτε δεν ερχόμαστε ή να μην είσαι εσύ πρωθυπουργός;» απάντησε:

«Θα του πούμε, βεβαίως πάμε να κυβερνήσουμε» σημειώνοντας βέβαια ότι κάτι τέτοιο θα γίνει με ένα πρωθυπουργό κοινής αποδοχής.

«Προγραμματικό πλαίσιο, τρία πράγματα αδιαπραγμάτευτα, τα υπόλοιπα διαπραγματεύσιμα και τρίτο πρόσωπο –πολιτικό- κοινής αποδοχής» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.