Ο Ανδρέας Ξανθός εγκαλεί εταιρία που απέσυρε ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα

Να επιδείξει στάση ευθύνης κάλεσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τη φαρμακευτική εταιρία που αιφνιδιαστικά, όπως είπε, αποφάσισε να αποσύρει ογκολογικά φάρμακα από τη λίστα εν μέσω διαπραγμάτευσης.

5a0215f61dc5242c438b4567

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, του νομοσχεδίου για τα ωράρια των γιατρών του ΕΣΥ, ο κ. Ξανθός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα, τονίζοντας ότι η ηγεσία του υπουργείου έχει ήδη ενημερώσει για την ενέργεια της εταιρίας, τόσο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας όσο και τους αρμόδιους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς.

«Θα δούμε αν θα υλοποιηθεί στη πράξη η απειλή της εταιρίας. Αν θα έχουν οι ογκολογικοί άρρωστοι το φάρμακο τους, δεν είναι ζήτημα ενός «μπίζνες-πλαν» μιας εταιρίας, αλλά είναι πολιτικό θέμα. Έχουμε ήδη ενημερώσει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και όλες τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές και οργανισμούς. Εμείς θα θέλαμε να κρατήσει στάση ευθύνης σε αυτό το ζήτημα. Είναι άλλο να κάνεις κριτική και άλλο να νομιμοποιείς μονομερή ενέργεια εταιρίας που πλήττει τους πολίτες και τους ασθενείς. Ελπίζω να δοθεί σήμα ότι αυτό είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Να συζητήσουμε διεξοδικά ναι, να το κάνουμε, δεν μπορεί όμως να εκβιαζόμαστε από την εταιρία. Θα ασκήσουμε όποια πολιτική διαθέτουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ξανθός.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων