Ο αναδιπλασιασμός του κακού

Η ρυπαρότητα της κυβέρνησης έχει εξαπλωθεί και έχει διαβρώσει τον τρόπο που σκέφτονται, νιώθουν κι αντιδρούν πολλοί κάτοικοι της χώρας

mitsotakis

Κάθε ευαίσθητος νους μπορεί να διακρίνει ότι η νοσηρότητα της βαλκανικής μας Δανιμαρκίας είναι σαν την όξινη βροχή. Πέρα δηλαδή από τους θανάτους και τις μαυραγορίτικες πολιτικές της αγοράς που θυμίζουν κατοχική περίοδο, πέρα από τις παρακρατικές πολιτικές που ασκούνται και παραπέμπουν σε μετεμφυλιακή περίοδο της ΕΡΕ και τις επιστημονικές αντιλήψεις της με άρωμα μεσαίωνα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προκαλεί κάτι πιο βαθύ. 

Η ρυπαρότητα της κυβέρνησης έχει εξαπλωθεί και έχει διαβρώσει τον τρόπο που σκέφτονται, νιώθουν κι αντιδρούν πολλοί κάτοικοι της χώρας. Έχει μολύνει το ιδεολογικό υπέδαφος της κοινωνικής ομαλότητας. Πρέπει να διαθέτει κανείς πολύ ισχυρό έρμα για να μην παρασυρθεί στο χάος όπου δεν υπάρχει λογική, πολιτισμός, επιστήμες και ανθρώπινες αξίες, από αυτές που κληροδότησε η ανθρωπότητα ως εφόδια στις επόμενες γενιές. 

Όλα μπερδεύονται φριχτά με αποτέλεσμα ένα μέρος της κοινωνίας να έχει γίνει κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν της κυβέρνησης. Τα εθνικιστικά μόρτικα κι ο φανατισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη γίνονται δολοφονικές πράξεις στη βάση. Οι «άρες μάρες κουκουνάρες» του Σπυρίδωνος-Αδώνιδος γίνονται τρόπος διαλόγου μεταξύ των ανθρώπων, τα θεούσικα της Καραμέως γίνονται κοινωνικές πεποιθήσεις, οι προκλητικές δηλώσεις του κάθε υπουργού γίνονται κοινωνικές τοξικές αντιλήψεις. Κι ο εθνικός μας trash Φουρθιώτης, γίνεται μοντέλο συναλλαγών στα απλά και καθημερινά. 
 

Μην απορούμε λοιπόν αν πεθαίνουμε 100-100 τη μέρα από κυβερνητική αμέλεια αλλά την ίδια στιγμή χαλάμε κι από μόνοι μας με φαλτσέτα τον διπλανό, ακριβώς  με το ίδιο σκεπτικό που χαλούσε κόσμο η Χρυσή Αυγή όταν ήταν στα ντουζένια της. 

«Ή ξεθαβόμαστε, ή ανασκαβόμαστε, ή θάβουμε αποκάτω μας τους ζωντανούς και τους νεκρούς» έγραφε ο ποιητής πάνω από μισό αιώνα πριν. Και να που σήμερα ερχόμαστε ξανά στα λόγια του. Επείγει λοιπόν όσο ποτέ άλλοτε να ξαναπιάσουμε το νόημα μπας και γκρεμίσουμε την κατασκευή της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπου «νόμιμο κι αποδεκτό» θεωρείται ό,τι φαύλο, διεφθαρμένο και τελικά θανάσιμο.  
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…