Newsroom

Newsroom

O Alpha λογόκρινε ανταποκριτή της Liberation (Video)

Ο γάλλος ανταποκριτής καταγγέλλει το κανάλι για προπαγάνδα

Clipboard01 5 1024x596 1

Ένα όχι πρωτοφανές, αλλά σε κάθε περίπτωση εξοργιστικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha, με πρωταγωνιστή τον ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation στην Αθήνα, Φαμπιάν Περιέ.

Ο κ. Περιέ κλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό, να σχολιάσει όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Γαλλία. Ωστόσο, από το βίντεο της τοποθέτησής του το οποίο έχει αναρτήσει ο Alpha στο twitter, έχει παραληφθεί ένα σημαντικό σημείο στο οποίο ο γάλλος ανταποκριτής καταγγέλλει το κανάλι για προπαγάνδα.

Ο λόγος; Ότι ενώ ο ίδιος μιλούσε και επιχειρούσε να εξηγήσει ότι οι εικόνες που προβάλλονται στα ελληνικά Μέσα δεν ανταποκρίνονται πλήρως στην αλήθεια, αφού η πλειονότητα των διαδηλώσεων στο Παρίσι και άλλες πόλεις της Γαλλία είναι ειρηνικές και όχι βίαιες, προβάλλονταν στην οθόνη πλάνα από διαδηλώσεις οι οποίες ούτε καν σχετίζονται με τις διαμαρτυρίες των Γάλλων για το συνταξιοδοτικό. Η αποστροφή μάλιστα του Φαμπιάν Περιέ προκάλεσε τον εκνευρισμό του Αντώνη Σρόιτερ.

O κ. Περιέ ανέφερε ότι «οι εικόνες από τις διαδηλώσεις στο Παρίσι, δεν είναι μόνο εικόνες βίας. Το πιο σημαντικό είναι ότι οι διαδηλώσεις είναι ειρηνικές. Εσείς ως δημοσιογράφοι πρέπει να το δείξετε αυτό στους Έλληνες. Γιατί αν βλέπουμε μόνο αυτές τις εικόνες, που βλέπουμε τώρα, δεν είναι σωστή η εικόνα των διαδηλώσεων. Αυτό για εμένα ως δημοσιογράφο, είναι μεγάλο λάθος». 

Ο ανταποκριτής της Liberation πρόσθεσε ότι ο ίδιος βρέθηκε στις διαδηλώσεις στο Παρίσι και διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον Αντώνη Σρόιτερ: «εσείς είστε στο Παρίσι;». «Αυτό που βλέπουμε τώρα, δεν είναι καλή εικόνα. Αυτό που κάνετε τώρα, είναι ιδεολογία», πρόσθεσε ο κ. Περιέ, εννοώντας βέβαια ότι γίνεται προπαγάνδα. Το τελευταίο αυτό σχόλιο του ωστόσο, δεν υπάρχει στο βίντεο που ο Alpha ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter.

 

Δείτε ολόκληρο το βίντεο:

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…