Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης δίπλα στους κατοίκους των Σταγιατών: «Το χωριό ζει από αυτή την πηγή»

«Το χωριό υπάρχει εξαιτίας αυτής της πηγής, 350 χρόνια η ζωή και οι παραδόσεις των κατοίκων κινούνται γύρω από αυτό το ιερό νερό» ανέφερε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης που βρέθηκε δίπλα στους κατοίκους των Σταγιατών Βόλου για να στηρίξει τον αγώνα τους.

αλκινοος

Το χωριό αποκόπηκε από την υδροδότησή του από την Κρύα Βρύση. «Το συντηρούν το δίκτυο μόνοι τους με προσωπικά έξοδα και προσωπική εργασία, κάνουν τους τακτικούς χημικούς ελέγχους. Ποτέ κανείς τους δε διανοήθηκε να το εκμεταλλευτεί οικονομικά και θα αγωνιστούν μέχρι τέλους ώστε να συνεχίζει να τρέχει ελεύθερα και για τις επόμενες γενιές», ανέφερε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 από το χωριό των Σταγιατών.

Δείτε το σχετικό βίντεο: 

Τη διαχείριση του χωριού Σταγιάτες παίρνουν στα χέρια τους οι κάτοικοι. Όπως τονίζεται σε ψήφισμα που εξέδωσε η λαϊκή συνέλευση Σταγιατών, αυτή θα «αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού».

Αιτία αυτής της πρωτοφανούς απόφασης των κατοίκων αποτελεί –όπως αναγράφεται στο ψήφισμα- το γεγονός ότι το χωριό αποκόπηκε από την υδροδότησή του από την Κρύα Βρύση, «από την οποία παραδοσιακά υδρεύεται τους τελευταίους αιώνες… Η χωρίς προειδοποίηση και ενημέρωση, αυθαίρετη και παράλογη ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ βρίσκει αντίθετο το σύνολο των μόνιμων κατοίκων του χωριού, καθώς και των ετεροδημοτών».

Η αποκοπή του χωριού από την χρόνια πηγή υδροδότησής του, οδήγησε και σε αντιδράσεις εναντίον του προέδρου των Σταγιατών: «Η αλλαγή της υδροδότησης έγινε εν αγνοία του προέδρου, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Έκτοτε, δεν έχει προβεί σε καμία επίσημη ενέργεια για την αποκατάσταση του δικτύου. Είναι φανερό ότι δεν συμπάσχει με την αγωνία των κατοίκων και δεν μπορεί να εκφράσει τον αγώνα τους. Από σήμερα, η Λαϊκή Συνέλευση Σταγιατών αποτελεί το μόνο όργανο λήψης αποφάσεων του χωριού».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…