M

Mplokia

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Λέσβο

Ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται σήμερα το βράδυ στη Μυτιλήνη. Η επίσκεψη του αυτή, θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες, καθώς  μέσα στη πανδημία  η επαφή του με τους πολίτες θα είναι περιορισμένη.

TSIPRAS

Σύμφωνα με το πρόγραμμά του, τη Δευτέρα το πρωί, θα συναντηθεί με τους ψαράδες της Καλλονής, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους  στον Ελαιουργικό συνεταιρισμό Στύψης και θα επισκεφτεί μια πρότυπη παραγωγική μονάδα του ιδιωτικού τομέα, το τυροκομείο «Μυστακέλλη» στον Μανταμάδο. Το απόγευμα της Δευτέρας θα συναντηθεί με τον Περφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τους δύο Δημάρχους της Λέσβου και με αντιπροσωπεία των παραγωγικών φορέων.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα μείνει στη Λέσβο μόνο μια μέρα. Ουσιαστικά κάποιες ώρες. Θα θέλαμε να μείνει περισσότερο. Η ανάγκη του κόσμου να τον συναντήσει και να του μιλήσει είναι μεγάλη. Τα προβλήματα του νησιού είναι πολλά: Η επιχειρηματικότητα που δοκιμάζεται, η τουριστική σεζόν είναι μικρή και οι τουριστικοί προορισμοί είναι σχεδόν άδειοι, το Πανεπιστήμιο απαξιώνεται και κινδυνεύει με συρρίκνωση, ενώ το προσφυγικό θέλουμε δεν θέλουμε, επηρεάζει  την οικονομική  ζωή του τόπου και δεν μπορούμε να υποκρινόμαστε πως δεν υπάρχει. Το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ αδειάζει με έναν περίεργο τρόπο και κανείς δεν γνωρίζει πού καταλήγουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι. Η ακροδεξιά διαδηλώνει στην πλατεία Σαπφούς σε ένα αντιεμβολιαστικό, ανορθολογικό παραλήρημα.

Η σημερινή πολιτική συγκυρία με την ακραία νεοφιλελεύθερη, αυταρχική ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη να κυβερνά και να επιτίθεται σε όλες τις κατακτήσεις του λαού μας από τη μεταπολίτευση και μετά, μας γεμίζει ευθύνες. Βαραίνει τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα.Οφείλουμε να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία αυτής της κυβέρνησης. Για ν’ανασάνει η κοινωνία, ν’ανασάνει ο λαός μας, ν’ανασάνουν οι νέοι άνθρωποι που συνεχώς βάλλονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Χρειάζεται πολιτική δράση, πολιτικό σχέδιο και πάνω απ’όλα αγώνας. Αγώνας στη Βουλή, στα κινήματα, στον δρόμο. «Να στρίψουμε αριστερά για να κερδίσουμε το κέντρο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να γείρουμε την τραμπάλα του κέντρου αριστερά. Μόνο έτσι υπάρχει ελπίδα ότι το μέλλον θα είναι καλύτερο και πιο αισιόδοξο από το καταθλιπτικό σήμερα.

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον τόπο όπου η Αριστερά έχει γράψει ιστορία, στον τόπο που γέννησε και συνεχίζει να γεννά κινήματα, στον τόπο της πρωτοπορίας και του πολιτισμού, ας στείλει το μήνυμα ότι η δεύτερη φορά αριστερά μπορεί να είναι πιο ουσιαστική, πιο εποικοδομητική, πιο ριζοσπαστική.

 

Καλώς ήρθες Αλέξη…

Πηγή: Mlokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr