Ο Αλέξης Τσίπρας σήκωσε το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Να παραιτηθείτε και να προκηρύξετε εκλογές

Σε μια σφοδρή  επίθεση προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να δώσει λύση στο «αδιέξοδο» που έχει οδηγηθεί η χώρα.

5445236 1

Την παραίτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και την προκήρυξη εκλογών ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2022 παραφράζοντας την ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη, καθώς απευθυνόμενος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «κ. Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε». 

«Ιδού η Ρόδος, σας ζητάμε να δώσετε λύση. Αποτύχατε. Σας ζητούμε να δώσετε το δικαίωμα στον ελληνικό λαό να σας κρίνει. Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, τον οποίο κάλεσε να προκηρύξει εκλογές.

«Έχετε μια ευκαιρία κ. Μητοστάκη να φανείτε αντάξιος ευθύνης, αν σταθείτε στο βήμα αυτό και αντί για δικαιολογίες να φερθείτε έντιμα και να δώσετε διέξοδο στο αδιέξοδο! Να παραιτηθείτε κ. και να προκηρύξετε εκλογές, να δώσετε τη δυνατότητα στη λαϊκή ετυμηγορία να δώσει διέξοδο! Ιδού η Ρόδος! Σας ζητάμε να δώσετε λύση, αποτύχατε! Είστε ανεπαρκής και επικίνδυνος, είστε κυβέρνηση ενόχων» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Δώστε το δικαίωμα στον λαό να σας κρίνει για να ξεφύγει η χώρα από κλοιό πολιτική σας! Για να θεμελιώσουμε ανάκαμψη και προοπτική».

«Το πρόβλημά σας δεν είναι μόνο αυτό, ότι το “επιτελικό κράτος” αποδείχθηκε ανεπαρκές, ότι οι “άριστοι” αποδείχθηκαν άχρηστοι. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνησή σας και εσείς προσωπικά την ώρα της κρίσης, του πόνου, της υγειονομικής τραγωδίας, της υγειονομικής δυσπραγίας, επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε, πολιτικά και προσωπικά. Να στήσετε έναν ψεύτικο θρίαμβο, μια “μαγική εικόνα” επιτυχίας, βασισμένοι στο ψέμα και την προπαγάνδα. Είναι ανήθικο, όταν γίνεται την ώρα της τραγωδίας», συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Τώρα, που τα πήλινα πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός και ηθικά έκπτωτος. Η πραγματικότητα πάντοτε είναι πολύ πιο ισχυρή από την εικόνα που αναπαράγουν τα καλοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Και η πραγματικότητα είναι οδυνηρή για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας μας σήμερα, τους ανθρώπους μας που χάνονται άδικα. Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν είχε ενισχυθεί το σύστημα Υγείας. Για τα νοικοκυριά που στενάζουν από την ακρίβεια στο ρεύμα και τα ήδη πρώτης ανάγκης. Για τις επιχειρήσεις που βουλιάζουν στα χρέη και απειλούνται με λουκέτο. Για τους αγρότες που βλέπουν το κόστος παραγωγής να έχει εκτιναχθεί. Αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο να παράξουν φέτος τα προϊόντα τους. Για τους νέους που βρίσκουν συνεχώς εμπόδια στη γνώση. Για τον κόσμο της εργασίας που τον καταδικάζετε σε μεροκάματο ανασφάλειας και φτώχειας. Με αυτή την πραγματικότητα θα αναμετρηθείτε, όχι με την εικονική που αναπαράγει η προπαγάνδα σας».

 

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…