Newsroom

Newsroom

"Ο Αλέξης πάλεψε σαν λιοντάρι εναντίον των σκληρότερων δυνάμεων"

«Η πολιτική είναι σαν ένας αγώνας ποδοσφαίρου, ή θα παρακολουθήσεις τις εξελίξεις από την εξέδρα ή θα τρέξεις μέσα στο…

igglessias 0

«Η πολιτική είναι σαν ένας αγώνας ποδοσφαίρου, ή θα παρακολουθήσεις τις εξελίξεις από την εξέδρα ή θα τρέξεις μέσα στο γήπεδο», υποστήριξε ο αρχηγός των PODEMOS, Pablo Iglesias, μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο και τον Χρυσόστομο Λουκά.

 Παράλληλα εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, που τον χαρακτήρισε λιοντάρι. «Ο Αλέξης πάλεψε σαν λιοντάρι εναντίον των σκληρότερων δυνάμεων».

Η αλληλεγγύη των Podemos στην Ελλάδα είναι δεδομένη, γιατί εμείς γνωρίζουμε ότι χτυπήσανε πρώτα την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να στείλουν μήνυμα και στην Ισπανία, δήλωσε από το στούντιο του 105,5 Στο Κόκκινο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, λίγο πριν μεταβεί στο Σύνταγμα στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκμεταλλευτεί τις αντιθέσεις που υπάρχουν στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά κόμματα και να δημιουργήσει νέες συμμαχίες για να αντιμετωπίσει τον πόλεμο» τόνισε ο επικεφαλής των Ποδέμος, εκτιμώντας ότι η νίκη θα έρθει με πολύ μεγάλες δυσκολίες.

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές στην Ισπανία, είπε πως η ενίσχυση των Ποδέμος μπορεί να οδηγήσει σε προοδευτική στροφή του ισπανικού σοσιαλιστικού κόμματος.

Τέλος ο κ. Iglesias σχολίασε τα αποτελέσματα στις τελευταίες δημοσκοπήσεις που θέλουν το κόμμα του να έχει πέσει στην δεύτερη θέση, «οι εταιρείες δημοσκοπήσεων σταθερά μας δείχνουν με χαμηλότερα ποσοστά απ` ότι μας δίνει ο κόσμος στις εκλογές».

Ενώ ερωτηθείς για τυχόν συνεργασία με το σοσιαλιστικό κόμμα ξεκαθάρισε ότι μόνο οι ισχυροί PODEMOS μπορούν να αναμορφώσουν και τους σοσιαλιστές, ξεκαθαρίζοντας ότι αδύναμοι PODEMOS δεν θα μπορέσουν να φέρουν τον αέρα αλλαγής στην Ισπανία.

Πηγή: avgi.gr