Ο Αλέξης, οι μεταγραφές και η ήττα που θέλει να αποφύγει η ΝΔ

Ποιος Σολδάνο, ποιος Πρίγιοβιτς. Στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ξεχωρίζουν μέχρι τώρα οι μεταγραφές του Αλέξη, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και  το «σκηνοθετημένο διαζύγιο».

Τσίπρας μΗΤΣΟΤΆΚΗς

Αμηχανία φαίνεται ότι προκαλούν οι εξελίξεις και στη ΝΔ η οποία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «σκηνοθετημένο διαζύγιο (γι΄αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΝΔ), που εδώ και πολύ καιρό επιθυμεί την πτώση της Κυβέρνησης. Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε προ των ευθυνών τους-βουλευτές -τονίζοντας ότι στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης, που θα ζητήσει ο πρωθυπουργός μετά την αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από τη συγκυβέρνηση, «όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία»

Ο φόβος της ΝΔ είναι ότι η κίνηση «ματ» του πρωθυπουργού, να προχωρήσει την διαδικασία χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος, την έφερε με την πλάτη στον τοίχο. 

Αυτό που όμως προσπαθεί να αποφύγει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης-αν και το γνωρίζει-είναι ότι σε περίπτωση εκλογών είναι αναγκασμένη να πάρει σαφή θέση για το ονοματολογικό η οποία θα τη δεσμεύει σε περίπτωση που είναι αυτή η επόμενη Κυβέρνηση. Οι ανακοινώσεις της, δείχνουν ότι θέλει να κρύψει…κάτω από το χαλί το αδιέξοδο της και για αυτό ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην μεριά των Τσίπρα-Καμμένου και την παράσταση που αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Η ήττα που όσο και αν θέλει να γλιτώσει η ΝΔ, αυτή θα έρθει στη Βουλή, όταν η πρόταση για ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, θέλουν -σύμφωνα με πληροφορίες-κάποιους βουλευτές της που συμμετέχουν στη γενική συνέλευση του Οργανισμού να έχουν εγείρει επιφυλάξεις

Από την άλλη μια «νίκη» Τσίπρα και μάλιστα σε μια από τις πιο κορυφαίες διαδικασίες της Βουλής δεν μπορεί παρά να προσμετρηθεί στα θετικά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα σε μια εκ των πραγμάτων προεκλογική χρονιά. Για την ακρίβεια θα είναι η τέταρτη φορά (Δημοψήφισμα Ιουλίου 2015, εκλογές Σεπτεμβρίου 2015, απόρριψη πρότασης μομφής ΝΔ το 2018) που ο Αλέξης Τσίπρας, παίρνει ένα ρίσκο και δικαιώνεται.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…