Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο κήρυξε τον πόλεμο κατά των αυτοχθόνων

Με προεδρικό διάταγμα που εξέδωσε ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, το υπουργείο Γεωργίας ορίζεται υπεύθυνο για τη γη των αυτοχθόνων σε μια νίκη των επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα επί των αυτοχθόνων της περιοχής, η οποία είναι πιθανόν να προκαλέσει την οργή των περιβαλλοντολόγων.

bolsonaro1

Με τη νέα χρονιά ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, προβαίνοντας σε μια επιθετική κίνηση κατά των αυτοχθόνων της περιοχής. Ο ακροδεξιός Μπολσονάρο έδωσε, όπως είχε προαναγγείλει και προεκλογικά, το ελεύθερο στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό τομέα να εκμεταλλευτούν τη γη που μέχρι τώρα προστατευόταν από εμπορική εκμετάλλευση. 

Κατά την προεκλογική του εκστρατεία ο Μπολσονάρο είχε δηλώσει ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να υπαχθούν οι υποθέσεις των αυτοχθόνων στο υπουργείο Γεωργίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι γαίες τους θα πρέπει να είναι ανοιχτές σε εμπορικές δραστηριότητες που απαγορεύονται σήμερα.

Ο πρώην στρατιωτικός ανέλαβε καθήκοντα χθες Τρίτη λέγοντας ότι “απελευθέρωσε τη Βραζιλία από τον σοσιαλισμό και την πολιτική ορθότητα”.

Την ίδια ώρα ο Αουγκούστοο Ελένο, ο νέος υπουργός Ασφάλειας της Βραζιλίας δήλωσε ότι ο κύριος στόχος του θα είναι η διάσωση των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας.

Ο Ελένο, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Μπολσονάρο και κεντρικός εκφραστής της επιχείρησης για τη μείωση του υψηλού ποσοστού ανθρωποκτονιών στη χώρα, ανέλαβε την δέσμευση αυτή κατά την ορκωμοσία των υπουργών της κυβέρνησης της Βραζιλίας, η οποία έγινε σήμερα, μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του προέδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο 63χρονος Μπολσονάρο που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στις 28 Οκτωβρίου του 2018, έχει κάνει λίγα έκτοτε αλλά έχει δείξει τις διαθέσεις του με πολλές ομοφοβικές και ρατσιστικές δηλώσεις, αλλά και στροφή σε πάγιες θέσεις σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής όπως το Παλαιστινιακό.

Στο κομμάτι της οικονομίας είναι άγνωστο το πού τελικά θα οδηγήσει τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής, καθώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας άλλαξε θέση σχετικά με μεταρρυθμίσεις φιλικές προς την αγορά. Ανάμεσα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν και οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό αλλά και η ιδιωτικοποίηση αρκετών εταιρειών.

Αξίζει να αναφερθεί ότι επτά από τους συνολικά 22 υπουργούς της κυβέρνησης Μπολσονάρο προέρχονται απ’ τις τάξεις του στρατού, αριθμός μεγαλύτερος και απ’ την εποχή της δικτατορίας, το διάστημα 1964-1985.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…