Ο ακροδεξιός δρόμος του Κικίλια κι ο δρόμος της κοινωνικής προσφοράς

Ο Κικίλιας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πρόσωπο των ΜΚΟ βρίσκουν τους αποδιοπομπαίους τράγους για την άθλια και απάνθρωπη προσφυγική πολιτική τους.

5170490

«Καλό θα ήταν οι #μκο από τα νησιά μας του βορειοανατολικού Αιγαίου να πάνε στην #Ουκρανια και να βοηθήσουν στην ανθρωπιστική κρίση. Υπάρχουν και εκεί άνθρωποι που έχουν τεράστια ανάγκη. Δε γίνεται δύο μέτρα και δύο σταθμά..». Αυτή είναι η άκρως ειρωνική  ανάρτηση στο twitter, του τέως υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια.

Ο Κικίλιας και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στο πρόσωπο των ΜΚΟ βρίσκουν τους αποδιοπομπαίους τράγους για την άθλια και απάνθρωπη προσφυγική πολιτική τους. Η κυβέρνηση και ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής ο Μηταράκης, έχουν κάνει κυρίαρχη κρατική πολιτική τα push backs. Παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Όταν κατηγορούνται  γι αυτό με στοιχεία και αποδείξεις, ο Μηταράκης κάνει δήθεν τον ανήξερο και δήθεν τον θιγμένο και απαντά ότι αυτές οι κατηγορίες είναι συκοφαντίες των ανθελληνικών ΜΚΟ και της Τουρκίας. Το γνωστό εθνικιστικό παραμύθι. Μόνο που δεν έχει κακιά μάγισσα και είναι βαρετό. 

Η σημερινή κυβέρνηση, με τις πολιτικές της, έχει καταφέρει να επαναφέρει τη φτώχεια μέσα στη μέση οικογένεια. Με τις συνειδητές  επιλογές της στον τομέα της ενέργειας, παρέδωσε τους πολίτες έρμαιο στα νύχια των ιδιωτών κερδοσκόπων. Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος είναι αδύνατο να πληρωθούν. Οι τιμές στα σούπερ μάρκετ έχουν γονατίσει τον κόσμο που καθημερινά δίνει τον αγώνα της επιβίωσης. Το μόνο που μένει σ’ αυτήν την καταστροφική κυβέρνηση προκειμένου να δείξει ότι κάτι κάνει, είναι να πουλήσει εθνικοφροσύνη, εθνικισμό και ρατσισμό.  Και αυτό προσπαθούν να κάνουν. Αυτό κάνει συνεχώς ο Άδωνης Γεωργιάδης, αυτό κάνει και ο Κικίλιας με την ανάρτηση του στο twitter.

Όμως ο κόσμος πλέον τους έχει πάρει χαμπάρι. Δεν μασά στην προπαγάνδα τους. Δεν φταίνε οι ΜΚΟ για τα σημερινά χάλια και την φτώχεια. Φταίνε οι πολιτικές τους, οι επιλογές τους, οι κλεψιές τους, οι συναλλαγές και η συμπαιγνία τους με τα ιδιωτικά συμφέροντα. Φταίνε τα εξίμιση δισεκατομμύρια ευρώ των απευθείας αναθέσεων. Φταίνε οι εξωφρενικές αμοιβές των golden boys της δεξιάς, που έχασαν τη μπάλα στη ΔΕΗ και μας καταδικάζουν να πληρώνουμε εξωφρενικές τιμές για την κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος. Ακριβότερες από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κικίλιας ως υπουργός υγείας πέρασε και δεν ακούμπησε. Ανύπαρκτος κομπάρσος. Όμως τολμά και ειρωνεύεται τις ΜΚΟ, που πολλά από τα μέλη τους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην απάλυνση του ανθρώπινου πόνου και της δυστυχίας. Όπως ο δικός μας άνθρωπος, ο διασώστης  των φτωχών προσφύγων- μεταναστών, ο Ιάσονας Aποστολόπουλος. Που με τη δράση του μας κάνει περήφανους. Κάτι που ενοχλεί σφόδρα την κυρίαρχη ακροδεξιά μέσα στη ΝΔ. Που κατάφερε και δυστυχώς επέβαλε στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είχε αποφασίσει να τον τιμήσει, να μην το κάνει.

Ο Ιάσονας Aποστολόπουλος και όσοι περπατούν τον δρόμο της κοινωνικής προσφοράς, είναι κόκκινο πανί για τους Μπογδάνους, τους Κυρανάκηδες, τους Κικίλιες, τους Γεωργιάδηδες, τους Βορίδηδες, τους Πλεύρηδες  και κάθε ακροδεξιό καλόπαιδο εντός και εκτός ΝΔ. Διότι αμφισβητούν έμπρακτα την παλιανθρωπιά τους και μας δείχνουν ότι εκτός από αυτά τα ακροδεξιά τέρατα και καρικατούρες, υπάρχει και ο άλλος δρόμος.

Ο δρόμος της αλληλεγγύης, της ανιδιοτέλειας και της κοινωνικής προσφοράς.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr