Ο Αίολος και ο καρκίνος

Το μέγα μυστικό που "αποκάλυψε" ο Ντόναλντ Τραμπ

trump 1

Θα μπορούσε να το ακούσει κανείς σε κάποια από τις μακρόσυρτες τηλεοπτικές ρεκλάμες, που προπαγανδίζουν βότανα, κηραλοιφές και φασίζοντα σωβινισμό. Ή να το διαβάσει σε ιστοσελίδες και εφημερίδες ειδικευμένες σε ψεκαστικού τύπου συνωμοσιολογικές υπερβολές, που η κατάφωρη ανοησία τους δεν τις εμποδίζει να μακροημερεύουν και να επιβάλλονται σαν σχεδόν αυτονόητες αλήθειες.

Οχι όμως. Το μέγα μυστικό, ότι δηλαδή «ο θόρυβος (από τις ανεμογεννήτριες) προκαλεί καρκίνο», πρόλαβε να το αποκαλύψει κάποιος άλλος, πολύ πιο τρανός: ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Από ένα νεύμα του οποίου κρίνεται όντως η τύχη λαών, φυλών, εθνών, της ίδιας της οικουμένης εντέλει, αφού όσα σκέφτεται, αποφασίζει, νομοθετεί ή δεν νομοθετεί ο Ντόναλντ Τραμπ, εν σχέσει με την κλιματική αλλαγή, επηρεάζουν καίρια τη μοίρα του πλανήτη. Πλανητάρχης είναι άλλωστε. Το έχει κατανοήσει ακόμα και ο ίδιος. Και διασκεδάζει.

Λέει μάλιστα και ανέκδοτα απύθμενης γελοιότητας στις κομματικές συνεστιάσεις, για να ειρωνευτεί όσους επιμένουν ότι το φαινόμενο του θερμοκηπίου δεν είναι παραμύθι. Οι πιο κόλακες γελάνε θορυβωδώς ακούγοντάς τον, όπως συμβαίνει πάντα όταν κάποιος αρχηγός λέει ανέκδοτα σε υφισταμένους του. Εξω από τον κύκλο των κολάκων όμως, οι υπόλοιποι χτυπάνε το κεφάλι τους στον τοίχο. Και συγκεκριμένα στο σημείο όπου κρέμεται ένα πορτρέτο του αγέρωχου οδηγού της οικουμένης.

Το ένα πρόβλημα είναι το οικολογικό. Μπροστά σε τέτοιες πεποιθήσεις, που, για να συνεχιστεί η βασιλεία του άνθρακα και του πετρελαίου, ενοχοποιούν τις ανεμογεννήτριες για τον καρκίνο, το σύνθημα «there is not planet B» μοιάζει ακαταλαβίστικο. Λες και συντάχτηκε σε άλλο σύμπαν, σε κάποια εξωγήινη γλώσσα, που δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί ακόμα. Ακαταλαβίστικο αλλά και μάταιο, και ηττημένο.

Ποια επιστημονικά πορίσματα –και κυρίως ποια ψυχραιμία– να αντιτάξεις σε κάποιον που ελάχιστα απέχει από το να κηρύξει πως η Γη δεν είναι στρογγυλή; Το δεύτερο πρόβλημα λοιπόν είναι το πνευματικό. Χωρίς να φταίνε τα άστρα και η φημολογούμενη επιρροή τους στα ανθρώπινα, χωρίς να φταίνε και οι θεοί, ο Π.Γ.Π., ο Πρώην Γαλάζιος Πλανήτης, τυχαίνει να διανύει την ανθρωπόκαινο περίοδό του έχοντας στα ηνία πολλών χωρών του ηγέτες όχι απλώς μέτριους πολιτικά –αυτό δεν είναι ασυνήθιστο– αλλά και διανοητικώς απελπιστικά ανεπαρκείς. Η δυστοπία είναι ήδη εδώ. Εχει βέβαια γνωρίσματα βλακώδους φάρσας (καρκινογόνος ο Αίολος…), αλλά παραμένει δραματική.

Πηγή: Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…