Ο αγωγιάτης Άδωνης

Τα μάθατε; Ο Άδωνης Γεωργιάδης έκανε αγωγή στη Novartis

adonis shout 2

Τα μάθατε; Ο Άδωνης Γεωργιάδης, έκανε αγωγή στη Novartis. Κατηγορεί τη φαρμακοβιομηχανία, πως δεν βγαίνει να δηλώσει ότι δεν τον έχει χρηματίσει και αφήνει έτσι να πλανάται η εντύπωση πως είναι ένας διεφθαρμένος υπουργός. Αυτό είναι το επιχείρημα πάνω στο οποίο στήνεται η αγωγή και για όποιον γνωρίζει δύο τρία νομικά, έχει δηλαδή συρθεί στα δικαστήρια λόγω αγωγών και μηνύσεων από κάτι τύπους όπως ο Άδωνης και ο Βγενόπουλος, είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για αστήριχτη αγωγή και νομικά και λογικά.

Ο καθένας καταλαβαίνει –και ο Άδωνης Γεωργιάδης περισσότερο- πως η Novartis είναι υποχρεωμένη να δώσει εξηγήσεις και στοιχεία για την έρευνα που διεξάγεται στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ, μόνον στις αρμόδιες Αρχές και όχι σε οποιονδήποτε άλλο ζητάει ή προφασίζεται πως ζητάει για τους δικούς του λόγους.

Πάρτε το όμως και από την πλευρά της λογικής και όχι της νομικής. Με τη λογική του Αδώνιδος, τα Πανεπιστήμια του κόσμου που έχουν κάνει μελέτες για την Αρχαία Ελλάδα, θα έπρεπε να στέλνουν διαψεύσεις για τις ανοησίες που διδάσκονται στην Ελληνική Αγωγή περί άριου και παπάριου Έλληνος 13 εκατομμυρίων χρόνων, διαφορετικά αποδέχονται την εγκυρότητα Αδωνικής Αγωγής όπως η σιωπή της Novartis δηλώνει αντίστοιχα την ενοχή του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, τι νόημα θα είχε ένα αθωοχάρτι από τη Novartis προς τον Άδωνη τη στιγμή που κάθε δήλωση περί αθωότητας οποιουδήποτε από την εταιρεία μόνο ειρωνείες και ισχυρή καχυποψία θα γεννούσε; Αν σε αθωώνει η Novartis κάτι τρέχει για την κοινή γνώμη. Τι χρησιμότητα έχει η δήλωση της εταιρείας πως ο Άδωνης δεν χρηματίστηκε, όταν τη δήλωση την κάνει μια αμαρτωλή εταιρεία που στα μάτια του κόσμου θέλει να καλύψει όσους την εξυπηρέτησαν; Φανταστείτε μια δήλωση του Χριστοφοράκου της Siemens «δεν χρημάτισα τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ από τα μαύρα ταμεία της Siemens».

Τι προσπαθεί να κάνει λοιπόν ο Άδωνης; Αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνο ο ίδιος, αλλά για τον παρατηρητή δηλώνει μεγάλη ταραχή και με την αγωγή αλλά και με το ιστορικό που προσπάθησε να δημιουργήσει γύρω από αυτή. Αν θυμάστε, ο Άδωνης εμφανίστηκε χωρίς εμφανή λόγο στις ΗΠΑ και με μεγάλο άγχος άρχισε να δηλώνει ως δικαιολογημένη την παρουσία του εκεί, ποστάροντας φωτογραφίες στο twitter οι οποίες προκάλεσαν σχόλια. Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ φωτογραφιζόταν με ταμπέλες σε γραφεία γερουσιαστών για να δείξει το «αντικείμενο της επίσκεψης» στις ΗΠΑ. Κάπου ανάμεσα σε όσα έγραψε για το ταξίδι του, δήλωσε πως επισκέφθηκε δικηγορικό γραφείο στην Αμερική για να κάνει αγωγή στη Novartis. Το επιχείρημα δεν είχε καμία λογική υπόσταση. Η έδρα της Novartis είναι στην Ελβετία και σε όλα αυτά δεν είχε κανένα ρόλο αμερικανός δικηγόρος. Το επιβεβαίωσε άλλωστε ο ίδιος, κάνοντας τελικώς αγωγή στη Novartis της Ελβετίας και της Ελλάδας, στην Ελλάδα όμως. Η παρουσία Άδωνη σε δικηγορικό γραφείο των ΗΠΑ, μία μόνο ανάγκη θα μπορούσε να εξυπηρετήσει σχετικά με την υπόθεση Novartis, την οργάνωση της άμυνας του Αντιπροέδρου σε σχέση με όσα αποκαλύπτονται από την αμερικανική έρευνα. Δηλαδή πιθανές νομικές κινήσεις για μπλοκάρισμα της έρευνας, προσφυγές εναντίων όσων την διεξήγαγαν κ.λ.π. Την ανάγκη αγωγής πάντως δεν εξυπηρετούσαν σύμφωνα πλέον με τη δική του, πρακτική παραδοχή.

Το βέβαιο είναι πως η βιασύνη του Άδωνη Γεωργιάδη να δείξει στους οπαδούς του-και φαντάζομαι και στη ΝΔ- πως αντεπιτίθεται τον εγκλώβισε σε ανακοινώσεις περί αγωγών στην Αμερική οι οποίες κατέληξαν σε γελοιοποίηση της απειλής περί αγωγής.

Η αγωγή τελικώς που κατέθεσε, έχει γραφτεί στο πόδι σε μερικές ώρες και βρίθει όχι από νομικά επιχειρήματα αλλά από επιχειρήματα του πόσο καλός υπουργός ήταν για να καταλήξει να ζητάει από τη Novartis να πει πως δεν τον χρημάτισε.

Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι σε πλήρες αδιέξοδο. Με την αγωγή ή προσπαθεί να πιέσει όσο μπορεί τη Novartis στην τακτική συνεργασίας που έχει επιλέξει με τις Αρχές για μερικά θέματα ή προσπαθεί να επαναλάβει τα γνωστά γελοία επιχειρήματα εγχώριας κατανάλωσης «έκανα αγωγή στη Novartis επειδή είμαι αθώος» κατά το «έκανα αγωγή στο Documento».

Ο Άδωνης δεν είναι ένας τυπικός ενάγων, ούτε δηλώνει κάποια αγωγή με την αγωγή του. Είναι ο αγωγιάτης δυσβάστακτου φορτίου που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί, θεωρώντας πως με τις κινήσεις του δημιουργεί τις ακραίες συνθήκες σύγκρουσης που θα φέρουν στην εξουσία τη ΝΔ η οποία θα τον απαλλάξει από το αγώγι. Δεν είναι τυχαίο πως και λέει και υπονοεί ότι θα αλλάξουν τα πράγματα στη Δικαιοσύνη μόλις βγει η ΝΔ. Ναι, στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη .

ΥΓ: Μέσα σε όλα αυτά έχει ενδιαφέρον πως τελικώς ο Άδωνης επέλεξε για την αγωγή τον δικηγόρο του Βγενόπουλου και της Μαρέβας. Κάτι θα ξέρει αλλά ίσως υπάρχουν και πολλά που αγνοεί.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.