Ο άγνωστος διάλογος Δένδια - Μπογδάνου μετά το επεισόδιο στη Βουλή (Video)

Ο Σαραντάκος είπε πως ο Μπογδάνος δεν ήταν προετοιμασμένος για την απάντηση.

NewsRoom 06/10/2021 | 14:12

Έναν σύντομο διάλογο λίγων δευτερολέπτων, είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον πρώην πλέον, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Μπογδάνο ύστερα από το επεισόδιο στη Βουλή που κατέληξε, τελικώς, στη διαγραφή του από την Κ.Ο. του κόμματος. 

 

Μετά τον χυδαίο και προκλητικό αντικομμουνιστικό λόγο του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από το βήμα της Βουλής, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία, ο Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε μία έντονη δήλωση, με αποδέκτη τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο.  

Αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης και κατά την αποχώρηση των συμμετεχόντων, ο κ. Μπογδάνος προσέγγισε τον υπουργό Εξωτερικών, σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN.

Όπως σημείωσαν άτομα που βρέθηκαν μπροστά στο συμβάν, ο βουλευτής φάνηκε να μην έχει καταλάβει ότι η έκρηξη του Νίκου Δένδια απευθυνόταν στον ίδιο και τον ρώτησε: «Υπουργέ, για μένα τα έλεγες αυτά; Γιατί τα είπες;».

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Σαραντάκος είπε στο OPEN, «Πληροφορούμαι ότι ακριβώς λίγο μετά από αυτόν τον εκρηκτικό μονόλογο του κύριου Δένδια μέσα στη Βουλή, τελειώνει η συνεδρίαση, βγαίνουν οι βουλευτές και η Υπουργός έξω …και πάει ο κύριος Μπογδάνος…μάλλον δεν ήθελε να καταλάβει… δεν κατάλαβε; Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη...αλλά πήγε στον κύριο Δένδια και του είπε, «Υπουργέ, για εμένα τα έλεγες αυτά;» και, «γιατί τα είπες αυτά;».

Στη συνέχεια, ο Σαραντάκος είπε πως ο Μπογδάνος δεν ήταν προετοιμασμένος για την απάντηση. «Ο Μπογδάνος δεν περίμενε την απάντηση του κύριου Δένδια. Ο υπουργός Εξωτερικών στο ίδιο ύφος, οργισμένος και μετά το τέλος της συνεδρίασης, του απάντησε στον ενικό λέγοντας, «Αυτά που είπες ήταν απαράδεκτα», και… έφυγε, για να επιστρέψει στο γραφείο του Πρωθυπουργού».

Στη συνέχεια πρόσθεσε, «Ο κύριος Δένδιας δεν ήθελε καν να δώσει εξηγήσεις στον κύριο Μπογδάνο».

Δείτε το βίντεο (από το 3:08 και μετά)