Newsroom

Newsroom

Ο αγαπημένος Ρούντολφ του Άι Βασίλη είναι γένους… θηλυκού!

Ο αγαπημένος τάρανδος του Άγιου Βασίλη, ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, που πρωτοστατεί στο σύρσιμο του έλκηθρου, παρέα με…

santa

Ο αγαπημένος τάρανδος του Άγιου Βασίλη, ο Ρούντολφ με την κόκκινη μύτη, που πρωτοστατεί στο σύρσιμο του έλκηθρου, παρέα με άλλους ταράνδους, δεν είναι τελικά… αρσενικός. Κάτι που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι όλοι οι τάρανδοι του Αϊ-Βασίλη είναι γένους θηλυκού!

Ερευνητές έρχονται να «διορθώσουν» την ιστορία, χρησιμοποιώντας αρχές της βιολογίας που προσδιορίζουν το πραγματικό φύλο των ταράνδων. Συγκεκριμένα, οι Τζέραλντ Λίνκολν και Ντέιβιντ Μπράιντ, από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, αποκαλύπτουν κάτι που δεν γνωρίζαμε για τους ταράνδους, ή κι αν το γνωρίζαμε δεν το είχαμε συνδυάσει ποτέ με τον μύθο του Άγιου Βασίλη.

Ως γνωστό, σε κάθε αναπαράσταση και ζωγραφιά, ο Άγιος Βασίλης απεικονίζεται να ταξιδεύει τέλη Δεκεμβρίου πάνω σε ένα έλκηθρο που το σέρνουν τεράστιοι τάρανδοι με κέρατα. Οι συγκεκριμένοι τάρανδοι, με την επιστημονική ονομασία Rangifer tarandus και γνωστοί ως Καριμπού στη Βόρεια Αμερική, αν ήταν όντως αρσενικοί δεν θα έπρεπε να έχουν κέρατα!

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι αρσενικοί τάρανδοι Καριμπού στα τέλη του Νοέμβρη χάνουν τα κέρατά τους, τα οποία αρχίζουν να φυτρώνουν σιγά σιγά στις αρχές της άνοιξης, ώστε να είναι μεγάλα και γερά στην εποχή του ζευγαρώματος το φθινόπωρο, για να μονομαχήσουν για τις «καρδιές» των θηλυκών. Έτσι προκύπτει ότι οι αρσενικοί τάρανδοι δεν έχουν κέρατα την περίοδο των Χριστουγέννων άρα ο Ρούντολφ –σύμφωνα με τους επιστήμονες- είναι… η Ρούντολφ.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…