Ο αφαιρετιΚούλης και το μαγικό λογότυπο

Στον αριστουργηματικό "Γατόπαρδο", του Τζουζέπε ντε Λαμπεντούζα, την ώρα που οι βαρόνοι και γαλαζοαίματοι της Ιταλίας έβλεπαν, ανήμποροι να αντιδράσουν, τους "κοκκινοπουκαμισάδες" του Γκαριμπάλντι να κερδίζουν την επανάσταση και να διαμορφώνεται το νέο κράτος της Ιταλίας, ο νεαρός φιλόδοξος αριστοκράτης Τανκρέτι, λέει στο θείο του: «Αν θέλουμε να μείνουν όλα όπως είναι, τότε πρέπει όλα ν’ αλλάξουν».

5bb74d861dc52435438b4568

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Το κόλπο στη χθεσινή εκδήλωση για τα χθεσινά τεσσαρακοστά τέταρτα γενέθλια της ΝΔ, ήταν μεγαλοφυές… και ας μην ήταν εκ προθέσεως. 

Το καινούργιο λογότυπο του κόμματος, που παρουσίασε, με στόμφο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν τόσο… αφαιρετικό, που μέχρι και σήμερα, 24 ώρες μετά, κανείς δεν ασχολείται με την ουσία της αποτρόπαιας πολιτικής που προωθεί η ηγετική ομάδα ενός μορφώματος, που θα έβρισκε ακραίο ακόμα και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της ΕΡΕ.

 

Το κόμμα που, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία και που -επίσης μαζί- έχουν χρέη πάνω από μισό δισ. ευρώ, έκανε, ακόμη μία, “λαμπερή” εκδήλωση, αυτή τη φορά για τη συμπλήρωση 44 ετών από την ίδρυσή του. Εκεί όπου το νέο λογότυπο συνόδευε και το καινούργιο σύνθημα: «Αλλάζουμε τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξουμε την Ελλάδα», που σκόρπισε κύματα ενθουσιασμού στους υπερήλικες ψηφοφόρους του κόμματος. 

Μόνο που εδώ υπάρχει ένα… προβληματάκι. Ακριβώς το ίδιο σύνθημα (με μόνο μία προφανή παραλλαγή), είχε και το ΠΑΣΟΚ, 13 χρόνια πριν. 

Το Μάρτιο του 2005, κεντρικό σλόγκαν στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ ήταν το «Αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ για να αλλάξουμε την Ελλάδα».

 

 

 

 

Το σύνθημα της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τόσο “νέο” και “φρέσκο”… όσο ήταν του ΠΑΣΟΚ το 2005! Ούτε μια αλλαγή έτσι για τα μάτια του κόσμου. Όπως έχετε καταλάβει, έχουμε περάσει πλέον στη φάση που δεν έχει μείνει κάτι που να μην έχουν κλέψει και κλέβουν ο ένας τον άλλον! Η ΝΔ συνθήματα, το ΠΑΣΟΚ εθνικισμό… και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν.

Είχε και άλλα “ωραία”, το χθεσινό πάρτι της ΝΔ. 

Εκεί ήταν και ο τηλεπωλητής – αντιπρόεδρος που πρόσφατα είχε πάει στις ΗΠΑ για “δουλειές” και καταχειροκρότησε τον πρόεδρο του κόμματος, όταν αυτός -χωρίς πλέον να κρύβεται- χαρακτήρισε το κοινωνικό κράτος πρόνοιας ως: “πατερναλιστικό που απλά προσφέρει μια αυταπάτη προστασίας ευνουχίζοντας τους πολίτες από κάθε δημιουργική αλλαγή“. 

Καταλάβατε; Καταλάβαμε.

Πατερναλιστικό είναι το κοινωνικό κράτος κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει την απέχθεια του απέναντι στις πολιτικές προστασίας και κοινωνικής συνοχής #Αριστεία pic.twitter.com/TSLbtfvkvK

— Οι Άριστοι (@Oi_Aristoi) 5 Οκτωβρίου 2018

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του νεοφιλελεύθερου μορφώματος, επεξήγησε στο Twitter, (απ’ ότι φαίνεται παρακάτω, εκτός κειμένου, με δική του πρωτοβουλία και δικά του λογάκια) το νέο λογότυπο, σε περίπτωση που δεν καταλάβαμε ή μας ξέφυγαν σημαντικές λεπτομέρειες.

 

 

 

To καινούριο λογότυπο της ΝΔ λοιπόν, όπως μας εξηγεί και ο πρόεδρος, είναι «τόσο αφαιρετικό ώστε να προβάλλουν πάνω του, η κάθε Ελληνίδα και ο κάθε Έλληνας, τις δικές του ελπίδες και προσδοκίες». 

Πάρτε μια βαθιά ανάσα, καθίστε όσο πιο αναπαυτικά μπορείτε και φανταστείτε τις προσδοκίες και τις ελπίδες σας να προβάλλονται πάνω στο αφαιρετικό λογότυπο της ΝΔ. Αφαιρέστε συντάξεις, μισθούς, εργασιακά δικαιώματα και τα χρέη της ΝΔ. 

Ούτε ο Νταλί, ο Μπουνιουέλ και ο Μπρετόν, μαζί… δε θα μπορούσαν να συλλάβουν τον διαπλεκόμενο σουρεαλισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τόσο μπροστά.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…