Newsroom

Newsroom

Ο Άδωνις εξυμνεί μεγαλοοφειλέτη του δημοσίου και υπόσχεται πολιτικές παρεμβάσεις

Θα μπορούσε ποτέ ένας βουλευτής, μέλος του ελληνικού κοινοβουλίου να πλέκει το εγκώμιο ενός επιχειρηματία που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη και οφείλει στο ελληνικό δημόσιο εκατομμύρια ευρώ; Η απάντηση είναι ναι, ειδικά όταν πρόκειται για τον όμιλο ΞΥΝΗ και το βουλευτή της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

588888da1dc52476658b4d96

Ο βουλευτής, με τον γνωστό τηλεοπτικό του αέρα, πλέκει το εγκώμιο του ομίλου και των ιδιοκτητών του. Στην ομιλία του κάνει λόγο για ιδεολογικά συμπλέγματα που βάζουν εμπόδια σε οραματιστές όπως ο Ξυνής, αντιλαμβανόμενος προφανώς ως ιδεολογικό σύμπλεγμα και τις οφειλές εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό δημόσιο. Αδιαφορεί ο κ. Γεωργιάδης για το γεγονός, και παρά τα δημοσιεύματα, ότι ο όμιλος Ξυνή έχει πετύχει σκανδαλώδη ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ σε 4.700 δόσεις, με περίοδο αποπληρωμής 400 ετών, αφού η τελευταία δόση θα κατα- βληθεί στις 31 Μαρτίου του 2404!

Τα παραπάνω δεν φάνηκε να ενοχλούν τον Άδωνη Γεωργιάδη, ο οποίος από το βήμα του Mediterranean College όχι απλώς εκθείασε τον Σοφοκλή Ξυνή, αλλά χαρακτήρισε και το κολέγιό του καλύτερο από τα ελληνικά πανεπιστήμια. «Είναι οξύμωρο πώς ιδεολογικά συμπλέγματα της εποχής μας έχουν κατορθώσει εμάς να αφήσουμε ακόμη και την Τουρκία να μας ξεπεράσει. Αυτό πρέπει κάπου να τελειώσει. Και σας διαβεβαιώ ότι δεν οφείλεται σε τίποτα άλλο, παρά σε ιδεολογικά συμπλέγματα που βάζουν διαρκώς εμπόδια σε ανθρώπους όπως ο κ. Ξυνής, οι οποίοι οραματίστηκαν κάτι και κόπιασαν πάρα πολύ για φθά- σουν ως εδώ. […] Να είστε βέβαιοι ότι η πολιτική πίεση θα είναι συνεχής, τουλάχιστον από τη δική μου πλευρά, διότι πιστεύω ακράδαντα ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε χάσει τελείως τη λογική μας. Το ζήτημα δεν είναι ο δήθεν φόβος για την ποιότητα υπηρεσιών των κολεγίων. Στην πραγματικότητα έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς λόγους και με ιδεολογικά συμπλέγματα που δυστυχώς κρατούν την ελληνική κοινωνία πίσω εδώ και δεκαετίες. Και αυτά τα ιδεολογικά συμπλέγματα οφείλουμε να τα σπάσουμε. […] Πρέπει να σας πω κ. πρόεδρε (απευθύνεται στον Σοφοκλή Ξυνή) ότι σας θαυμάζω. Και εσάς και τους συνεργάτες σας», λέει ο Άδωνις Γεωργιάδης για να συμπληρώσει αναφορικά με την ποιότητα του Mediterranean College: «Δεν θεωρώ ότι τα ιδιωτικά κολέγια στην Ελλάδα παρέχουν υπηρεσίες εφάμιλλες των ελληνικών δημοσίων πανεπιστημίων.

Δυστυχώς για τα ελληνικά πανεπιστήμια θα πω ότι παρέχετε καλύτερες υπηρεσίες. Όποιος από εμάς τύχει να περπατήσει σ’ ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά πάει να περπατήσει στο Mediterranean College θα καταλάβει αμέσως ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός πραγματικού χώρου εκπαίδευσης κι ενός χώρου που δεν θα ήθελα καθόλου να χαρακτηρίσω, όπως έχουν καταντήσει δυστυχώς τα πανεπιστήμιά μας. Αποτελεί θράσος το να τολμά κάποιος σήμερα να λέει εκ μέρους των δημοσίων πανεπιστημίων ότι αυτοί οι χώροι που είναι γεμάτοι σκουπίδια, βρομιές, καταληψίες, θα έρθουν και θα κρίνουν αν το Mediterranean College κάνει ή όχι καλά τη δουλειά του».

Δείτε το βίντεο:


Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…