Newsroom

Newsroom

Ο Άδωνης παραδέχθηκε κατά λάθος πως η Novartis πήρε 65 εκατ. ευρώ επί υπουργίας του (video)

Να αντικρούσει με στοιχεία τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων θέλει ο Άδωνις Γεωργιάδης και γι' αυτό έχει ξεκινήσει την επι 24ώρου βάσης τηλεοπτική "σταυροφορία".

5a82189b1dc52420628b458f

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Checkpoint του ALPHA και τη Γιάννα Παπαδάκου, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να αντικρούσει τις καταθέσεις προστατευόμενου μάρτυρα όπου αναφέρει πως, ως υπουργός υγείας, εξασφάλισε για τη Novartis, 65 εκατομμύρια ευρώ.

«Εδώ στο προσωπικό μου αρχείο έχω όλες τις πληρωμές από τον Ιανoυάριο του 2013 μέχρι και το 2015 ανά μήνα σε όλες τις φαρμακευτικές και έχω και τη Novartis…Στην αρχή λέει πως η μεγαλύτερη πληρωμή επί των δικών του ημερών είναι το Δεκέμβριο του 2013, 23 εκατομμύρια ευρώ…», λέει ο νυν αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας, προσπαθώντας να τεκμηριώσει πως η Novartis δεν είχε πάρει 65 εκατομμύρια ευρώ επί υπουργίας του, όπως καταθέτει στη δικογραφία προστατευόμενη μάρτυρας.

Και αφού απαριθμεί, μία προς μία τις καταβολές επί προηγούμενων και επόμενων υπουργών καταλήγει:

“Που είναι τα 65 εκατομμύρια;”

Μόνον που εκεί ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης, το έχει ήδη παραδεχθεί… και η Γιάννα Παπαδάκου, σε αντίθεση με τη Σία Κοσιώνη στην ίδια περίπτωση προχθές, του ζητάει του να της το εξηγήσει.

Και ο ίδιος απαντά:

“Τον Ιούλιο πήρε 11 εκατ. Τον Αύγουστο 202 χιλιάδες. Τον Σεπτέμβριο πήρε 8 εκατ. Τον Οκτώβριο πήρε 9 εκατ. Τον Νοέμβριο πήρε 13 εκατ. και τον Δεκέμβριο πήρε 23 εκατ.”

Αν κάποιος, απλά τα προσθέσει τα παραπάνω ποσά μας κάνουν… μαντέψτε… 64.202.000 ευρώ

Παρακάτω παραθέτουμε τι κατέθεσε στη δικογραφία η προστατευόμενος μάρτυς, όπου αναφέρεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ, που εξασφάλισε ο Αδωνις για τη Novartis:

«Ο Γεωργιάδης είχε πολύ στενή σχέση και επαφή με το Φρουζή δια ζώσης και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων και προωθούσε ιδιαίτερα τα συμφέροντα της εταιρείας. Ο Γεωργιάδης σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας για την Ελλάδα εξασφάλισε χρήματα για την αποπληρωμή χρεών του Δημοσίου προς την Novartis ποσού 65 εκατομμυρίων € το οποίο ήταν δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με το ποσό που καταβλήθηκε στις υπόλοιπες φαρμακευτικές εταιρείες. Το γεγονός αυτό προκάλεσε μεγάλη δυσαρέσκεια στις υπόλοιπες φαρμακευτικές για τα πρόσωπα του Γεωργιάδη και του Φρουζη και ο τελευταίος κατηγορήθηκε ότι προωθούσε αποκλειστικά τα συμφέροντα της Novartis παρά το γεγονός οτι ήταν πρόεδρος της ΣΦΕΕ. Για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις αυτές ο Φρουζής διέρρευσε στον τύπο την πληροφορία ότι δήθεν είχε διαταραχθεί η σχέση του με τον Γεωργιάδη. Γνωρίζω ότι ο Γεωργιάδης είχε κάνει συμφωνία με τον Φρουζή να λάβει ως αντάλλαγμα για την εξυπηρέτηση αυτή ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια € το οποίο και έλαβε αμέσως μετά την καταβολή των 65 εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα αυτά τα πήρε όπως σας έχω αναφέρει με βαλιτσάκι στο υπουργικό του γραφείο».

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ