Ο Άδωνις «ξαναχτυπά»: Και για τις τιμές των ακτοπλοϊκών φταίει η δίμηνη ακυβερνησία

Για όλα φταίει κάποιος άλλος σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη

FS Adonis 1

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια παράλογη γραμμή ότι για την ακρίβεια και γενικότερα για ότι πάει λάθος φταίει το διάστημα των δύο μηνών κατά το οποίο η Νέα Δημοκρατία δεν ήταν στην κυβέρνηση.

Μετά τις χθεσινές του δηλώσεις κατά τις οποίες είπε ότι για την ακρίβεια τόσο στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όσο και στα τρόφιμα η αιτία είναι ότι «έλειπε η γάτα και χόρευαν τα ποντίκια», σήμερα επανήλθε στηρίζοντας ακόμα πιο έντονα την ίδια άποψη.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε:

«Ας υποθέσουμε ότι οι ακτοπλοϊκές έχουν ανεβάσει τα εισιτήρια περισσότερο από ό,τι πρέπει. Εγώ δεν ξέρω αν ισχύει γιατί δεν είμαι υπουργός Ναυτιλίας, δεν έχω ειδικότερη γνώση επί του θέματος, αλλά ας υποθέσουμε ότι ισχύει, φαίνεται ότι μπορεί να ισχύει.

Δεν ξέρετε ότι από τον Απρίλιο μέχρι τις 25 Ιουνίου δεν είχαμε κυβέρνηση ΝΔ; Ήμασταν στην προεκλογική περίοδο των εκλογών του Μαΐου, άρα πρακτικά δεν είχαμε κυβέρνηση, μετά είχαμε υπηρεσιακή κυβέρνηση και κυβέρνηση στο πρώτο δεκαήμερο της νέας θητείας της. Στο πρώτο δεκαήμερο της νέας θητείας της, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τα ναύλα και οι αυξήσεις έγιναν στο δίμηνο της ακυβερνησίας.

Δηλαδή τι ακριβώς να έκανε η κυβέρνηση στο δίμηνο της ακυβερνησίας; Να κυβερνούσε ο Μητσοτάκης που δεν ήταν πρωθυπουργός;».

Βέβαια δεν σταμάτησε εκεί αλλά έριξε για ακόμη μια φορά την ευθύνη στο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως αν δεν είχε φέρει την απλή αναλογική δεν θα είχε έρθει η αύξηση των τιμών γιατί θα είχε προκύψει κυβέρνηση πολύ νωρίτερα.

Και συνέχισε:

«Το ίδιο έγινε και με τα σουπερμάρκετ. Θυμάστε, ότι με κορόιδευαν ορισμένοι της Αριστεράς ότι πήγαινα κάθε Πέμπτη σε σουπερμάρκετ για το καλάθι; Όταν σταμάτησα να πηγαίνω γιατί παραιτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και μείναμε στην υπηρεσιακή, έγιναν όλες οι αυξήσεις» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Μάλιστα με αυτή την αυτοπεποίθηση που τον διακατέχει, πρόσθεσε: «Με το που σταμάτησα να έχω εγώ τη δυνατότητα να παρεμβαίνω στα σουπερμάρκετ όπως θα έκανα, από πάνω τους, με το που έφυγα, αύξησαν τις τιμές».

Σίγουρα πρέπει να πιστώσουμε στον κ. Γεωργιάδη ότι για δύο τουλάχιστον μέρες κράτησε την ίδια άποψη για τα αίτια του ζητήματος, αλλάζοντας ασφαλώς την προεκλογική του θέση ότι η ακρίβεια είναι συνέπεια των ανατιμήσεων στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια μπορεί να μην ήξερε, άλλωστε δεν είναι και υπουργός ναυτιλίας όπως είπε, ότι οι τιμές είναι οι ίδιες ακριβώς με το 2022 αλλά και μπορεί να μην ήξερε ότι έχει περάσει το μισό καλοκαίρι για να λάβει οποιοδήποτε μέτρο η κυβέρνηση.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…