O Άδωνης σέρνει πάλι τη ΝΔ στο σκότος

Ας μην κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε: Ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε δημόσια θέση κατά των αμβλώσεων. Πρώτα τοποθετούμενος δίπλα σε ένα κατάπτυστο πρωτοσέλιδο εφημερίδας που δεν τιμά  και ιδιαίτερα τη δημοσιογραφία.

ADONIS

«Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».

Καθώς κανείς από το Μαξίμου δεν του τράβηξε το αυτί, υποβοηθούμενος από έναν βουλευτή του Κινάλ και κάποιες παρεμβάσεις υπέρ του στο Διαδίκτυο, το έκανε χειρότερο: αντιδικώντας με τον Στ. Τσαγκαρουσιάνο εισηγήθηκε εμμέσως πλην σαφώς να …τεθεί προς συζήτηση το θέμα των αμβλώσεων.

Ουδείς θα έδινε σημασία, καθώς ο Άδωνις είναι υπότροπος.  Για χρόνια στις μεταμεσονύκτιες  εμφανίσεις του σε περιθωριακακά κανάλια, ανάμεσα σε πωλήσεις ιαματικών νανογιλέκων, βιβλίων μιας συγκεκριμένης κατηγορίας  και αμφίβολης ποιότητας ειδών, έχει διακινήσει τόνους σκοταδισμού, συχνά με τη φιλοξενία των ειδικών της οπισθοδρόμησης ή και του νεοφασισμού.

Αλλά και στην πολιτική παρουσία του δίπλα στον Καρατζαφέρη που τον εκπαίδευσε, τον Σαμαρά που τον αναβάθμισε και στον Μητσοτάκη που τον έκαναν σήμα κατατεθέν της ΝΔ, έχει διολισθήσει σε αντιδραστικές θεωρίες- ακόμη και στη Βουλή, όπου επέβαλε και τη θέση του στο κόμμα του σε συγκεκριμένες ψηφοφορίες.

Με την τελευταία επίμονη παρέμβασή του όμως  αναδύονται  ερωτήματα. Όχι για τον ίδιο, αλλά για την κυβέρνησή και τον Πρωθυπουργό.

Αποτελεί η τοποθέτηση Γεωργιάδη θέση της κυβέρνησης; Προεκλογική θέση της ΝΔ πάντως δεν ήταν. Τουλάχιστον δεν διατυπώθηκε ούτε καν σχετική νύξη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 Πώς του προέκυψε να ανακινήσει αμφισβήτηση του δικαιώματος στην άμβλωση επικαλούμενος το δημογραφικό, αλλά και αυθαίρετα στοιχεία; 

Ακόμη πιο συγκεκριμένα: Προτίθεται η κυβέρνηση να ανοίξει τέτοια «συζήτηση», όπως ζητάει ένας υπουργούς της, που είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος;

Εχει στο σχεδιασμό του τέτοιες παρεμβάσεις ο Πρωθυπουργός; Πιστεύει και ο ίδιος  ότι η υπογεννητικότητα έχει ως αιτία τις αμβλώσεις;  

Καμιά απάντηση δεν δόθηκε από την κυβέρνησή που σπεύδει να σχολιάσει το παραμικρό, αλλά έκανε πως δεν άκουσε τι λέει ο υπουργός της – και δεν του ξέφυγε αφού επιμένει.

Κοντά στο νου και η γνώση. Ο Άδωνις δεν κάνει τίποτε περισσότερο από το ανανεώνει το φλερτ της ΝΔ με την Ακροδεξιά.

Ακριβώς όπως το έκανε με το Μακεδονικό, τη νομοθεσία για τη συμβίωση  προσώπων του ιδίου φύλου, τους μετανάστες και την αντιμετώπιση άλλων δογμάτων. Ακόμη και τώρα προβάλλει ότι οι μουσουλμάνοι… προστατεύονται και οι χριστιανοί αντιμετωπίζονται «με ρατσισμό».

Ενδεχομένως θα ακολουθήσουν και άλλες παρεμβάσεις σ’ αυτό το πεδίο.  Άλλωστε ο Άδωνις προβαλλόμενος ως «ιστορικός» έχει συγγράψει πόνημα για την «Ομοφυλοφιλία στην Αρχαία Ελλάδα». Παρουσιάσθηκε παλαιότερα από το ΑΠ και αηδίασε κόσμος με την επιστημοσύνη του.

 Δέσμιος των ιδεών του ο υπουργός  Ανάπτυξης -που δεν έρχεται- δεν μπορεί να μην προσπαθεί κάθε τόσο να εμβολιάζει τη ΝΔ με το σκοταδισμό τον οποίο θύει κατά καιρούς.

Από τη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία προσβλέπει σε ήττα του  Ζάεφ, ώστε να ακυρωθεί, και το δόγμα «να κάνουμε αφόρητη τη ζωή των προσφύγων για να μην έρχονται», μέχρι τις αμβλώσεις,  βρίσκει… αντεθνική δραστηριότητα.

Πιο δεξιά, Κουροπάτκιν, πιο δεξιά…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…