Ο Άδωνης προαναγγέλλει και λιανεμπόριο μόνο για εμβολιασμένους από φθινόπωρο; (video)

Ανοικτό το ενδεχόμενο απαγόρευσης εισόδου ανεμβολίαστων στα καταστήματα λιανεμπορίου άφησε ο Άδωνης Γεωργιάδης

georgiadis 1

Τον δρόμο των απειλών, της κριτικής και των επιπλήξεων προς τους πολίτες ακολουθεί πιστά, σε κάθε του τηλεοπτική εμφάνιση ο Άδωνης Γεωργιάδης, αφήνοντας, σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι πολίτες ακόμη και από τα καταστήματα του λιανεμπορίου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα», ο υπουργός Ανάπτυξης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται στους ανεμβολίαστους να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, όπως για παράδειγμα και τα καταστήματα λιανεμπορίου αν η πανδημία επιδεινωθεί προς το φθινόπωρο.

Σχολιάζοντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι λόγω της αύξησης του τουρισμού, αναμένεται και αύξηση κρουσμάτων τον Αύγουστο.

«Η πιθανότητα να εξαφανίσουμε τον ιό στην Ελλάδα ενώ έχουμε ανοιχτά τα σύνορά μας και έχουμε δεκάδες χιλιάδες τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο νομίζω δεν είναι εφικτή, αυτό που μπορούμε να πετύχουμε είναι να τον ελέγχουμε να τον περιορίσουμε» σημείωσε.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων είπε για την πορεία της πανδημίας και τη μετάλλαξη Δέλτα: «Η πρόβλεψη είναι ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι τόσο μεταδοτική που σε 12 μήνες από σήμερα όποιος δεν έχει κάνει το εμβόλιο θα κολλήσει αλλά θα κολλήσουν και αρκετοί από τους εμβολιασμένους. Στην περίπτωση που ισχύσει αυτό το σενάριο θα πρέπει να λαμβάνουμε ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα. Άρα θα μπορούν τον χειμώνα με τον ίδιο τρόπο οι εμβολιασμένοι και οι ανεμβολίαστοι να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους; Η απάντηση για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, είναι “ΟΧΙ”. Ασφαλώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν, επειδή κινδυνεύουν μεν λιγότερο να κολλήσουν αλλά ελάχιστα δε έως καθόλου να βρεθούν σε μονάδα εντατικής θεραπείας και αρκετά λιγότερο να κολλήσουν κάποιον άλλον».

Συνεχίζοντας επισήμανε «οι εμβολιασμένοι προφανώς θα μπορούν να κινούνται στους εσωτερικούς χώρους, όπου δεν θα μπορούν οι ανεμβολίαστοι. Αυτή είναι μια πολιτική που ασκούν όλα τα κράτη της γης», ενώ ερωτηθείς εάν αυτό θα αφορά και το λιανεμπόριο σημείωσε «δεν μπορώ να σας προαναγγείλω σήμερα ποιους αφορά γιατί πρέπει να έχω τα δεδομένα. Λέω όσο η πανδημία εξελίσσεται, ασφαλώς θα λαμβάνονται τέτοιου είδους μέτρα».

Σχολιάζοντας την περίπτωση της Μυκόνου, απέφυγε να παραδεχτεί την οποιαδήποτε κυβερνητική αστοχία και είπε ότι ο ρυθμός αύξησης της μετάδοσης έπεσε στο μισό για να συνεχίσει ότι «αυτή η ιστορία με τα πάρτι δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κάποιων επαγγελματικών ομάδων ο Άδωνης Γεωργιάδης «Ήμασταν διστακτικοί και είμαστε διστακτικοί, κανένας δεν θέλει να επιβάλει κανενός είδους υποχρεωτικότητα σε κανέναν». Εντούτοις, όπως είπε, η πορεία της πανδημίας «δεν άφησε περιθώριο να δείχνουμε υπομονή για τους συγκεκριμένους κλάδους», όπου θα εφαρμοστεί το μέτρο.

 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…