Κυβέρνηση «ακορντεόν»... ο Άδωνις έμαθε για το lockdown από την Καθημερινή και τον ΣΚΑΪ

Τι να τον κάνεις τον υπουργό Υγείας και το κυβερνητικό σχέδιο όταν έχεις το συγκρότημα Αλαφούζου

NewsRoom 09/02/2021 | 12:17

Σαν καλοκουρδισμένο ρολόι φαίνεται πως λειτουργεί η κυβέρνηση στη μάχη με τον κορονοϊό. Το επιτελείο Μητσοτάκη σε απόλυτο συντονισμό με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη δίνουν τον αγώνα για τη δημόσια υγεία, συντεταγμένα και μαεστρικά.

Μακάρι όλα αυτά να ήταν αλήθεια αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα φανερώνει μια κυβέρνηση σε απόλυτη αποσύνθεση. Σήμερα νωρίς το πρωί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έριξε τη «βόμβα» λέγοντας πως θα εισηγηθεί σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική και απ΄ότι φάνηκε κανείς στην κυβέρνηση δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτό το ενδεχόμενο

Λίγο αργότερα ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε στο ΣΚΑΪ όπου και του «ανακοινώθηκε» η δυσάρεστη εξέλιξη. Οι αντιδράσεις του υπουργού κυμάνθηκαν από αμηχανία, ελαφρύ κοκκίνισμα λόγω εκνευρισμού, μεγάλες σιωπές και το αμίμητο... «εφόσον το είπε ο υπουργός Υγείας, τι να σχολιάσω εγώ;».

Μάλιστα ο Άδωνις στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να καλύψει κάπως την πολιτική του μοναξιά, έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι δεν ξαφνιάστηκε από την είδηση, καθώς είχε ενημερωθεί για το ζήτημα από την Καθημερινή.

Συγκεκριμένα οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ διάβασαν τη δήλωση του Βασίλη Κικίλια και μετά από μια παύση λίγων δευτερολέπτων ο υπουργός ψέλλισε... «Εφόσον το είπε, τι να σχολιάσω εγώ;»

Στη συνέχεια ο υπουργός ερωτήθηκε αν ήξερε για την εισήγηση Κικίλια.για να απαντήσει: «Ότι τα κρούσματα είναι ανησυχητικά το ξέρουμε όλοι, το γράφει και η Καθημερινή στο πρωτοσέλιδο. Δεν είπε κάτι κρυφό ο κ. Κικίλιας, είπε ότι υπάρχει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας».

Η δημοσιογράφος Μαρία Αναστασοπούλου επέμεινε να τον ρωτά αν ήταν ενήμερος για την εξέλιξη και έτσι ο Άδωνις αναγκάστηκε να επαναλάβει... «Μα σας είπα, το έχει η Καθημερινή».