Ο Άδωνις αποκάλεσε "τύραννο" τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία… τον έβαλε στη θέση του

Το θέμα της επανασύστασης και αναβάθμισης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έθεσε…

adwnis zoi

Το θέμα της επανασύστασης και αναβάθμισης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έθεσε στη Βουλή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει αντιρρήσεις επί της διαδικασίας, εξαπολύοντας επίθεση προς την κα Κωνσταντοπούλου.

Η Πρόεδρος της Βουλής, ανοίγοντας την συζήτηση, είπε ότι οι οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό από τις θηριωδίες και τις καταστροφές που διέπραξαν οι ναζιστικές δυνάμεις επί γερμανικής κατοχής, από τον σφετερισμό αρχαιολογικών θησαυρών από τις κατοχικές δυνάμεις αλλά και από το αναγκαστικό δάνειο που υποχρεώθηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδος στο Τρίτο Ράιχ συγκροτούν απαράγραπτη υποχρέωση, χρέος ιστορικό, ηθικό, νομικό και οικονομικό προς τον λαό μας, αλλά και προς την ανθρωπότητα.

Ο γνωστός βιβλιοπώλης, αμέσως μετά την εναρκτήρια ομιλίας της κας Κωνσταντοπούλου, είπε χαρακτηριστικά: «Μας καλείται να κάνουμε τη συζήτηση βάσει του άρθρου 44», θέτοντας ζήτημα για τον τρόπο που έθεσε προς συζήτηση τη σύσταση της επιτροπής στην ολομέλεια η πρόεδρος, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Παραβιάσατε το άρθρο που επικαλείστε, δεν είναι θέμα που προσφέρεται για πολιτικούς εντυπωσιασμούς φθηνούς», υπογράμμισε ο Γεωργιάδης και αναρωτήθηκε πώς «είναι δυνατόν σε μια τέτοια συζήτηση που χρειάζεται όλους τους Έλληνες ενωμένους, η πρόεδρος της βουλής, χωρίς να συνεννοηθεί με κανένα κόμμα, μόνη της να εγγράφει στην ημερησία διάταξη τη συζήτηση». Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε τύραννο την κα Κωνσταντοπούλου.  

«Εσείς όχι ως πρόεδρος της Βουλής, αλλά ως τύραννος, έρχεστε μόνη σας, διατάζετε.» είπε χαρακτηριστικά. «Σε ένα θέμα που πρέπει να μας ενώνει, η κα πρόεδρος αποφάσισε μόνη της και δεν αποφάσισε μόνη της το θέμα, αποφάσισε και μόνη της τη διαδικασία», πρόσθεσε.  «Από τη στιγμή που ξέρετε ότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης βουλής, από τη στιγμή που ξέρετε ότι όλα τα κόμματα συμφωνούν, για ποιο λόγο έπρεπε να το κάνετε μόνη σας, χωρίς να καλέσετε κανένα κόμμα;», ρώτησε ο Γεωργιάδης την πρόεδρο της Βουλής.

Ο Άδωνις διαμαρτυρήθηκε γιατί θεώρησε ότι το κόμμα του δεν ενημερώθηκε εγκαίρως για το διαδικαστικό και για το ότι θα τοποθετούνταν και οι αρχηγοί κομμάτων με αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς να έχει προγραμματίσει άλλες υποχρεώσεις. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον έβαλε στη θέση του, εξηγώντας ότι για τη διαδικασία είχε ενημερωθεί έγκαιρα ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ. «Η σοβαρότητα του θέματος επιβάλει από αυτή την αίθουσα να αναδειχθεί η ομοψυχία και συμφωνία την οποία παραλίγο διαρρήξατε» του απάντησε και του επισήμανε με νόημα: «Για τη διαδικασία έχουν ενημερωθεί όλες οι ΚΟ και έχουν δηλώσει ομιλητές κατά προτεραιότητα, καθώς και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους. Ενημερώθηκε και η δική σας ΚΟ και συγκεκριμένα ο γραμματέας σας που μόλις σας ενημερώνει. Καμία κοινοβουλευτική ομάδα δεν επιχείρησε αυτό που εσείς επιχειρείτε αυτή τη στιγμή». Υπενθυμίζεται ότι η Διακομματική επιτροπή ξεκίνησε τις εργασίες της για πρώτη φορά το 2012 επί θητείας στο Προεδρείο της Βουλής του Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

λαμια φωτια εργοστασιο

Λαμία: Ολοκληρωτική καταστροφή στο εργοστάσιο που συνδέεται με τα γεύματα που δηλητηρίασαν μαθητές (video)

Στις φλόγες παραδόθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γιαννίτσης» στην ΒΙΠΕ Λαμίας.