Ο αδερφός του Νο. 2 των Μεξικάνικων καρτέλ κοκαΐνης στα χέρια της Δίωξης-Είχε στήσει "αντιπροσωπεία" στην Ελλάδα

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη Ο αδερφός του δεύτερου μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής έπεσε στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής…

kokaini

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ο αδερφός του δεύτερου μεγαλύτερου εμπόρου ναρκωτικών της Λατινικής Αμερικής έπεσε στα χέρια της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής μετά από συνεργασία με την αμερικάνικη DEA. Πρόκειται για τεράστια επιτυχία των αντρών της Δίωξης Ναρκωτικών αφού βρέθηκε ποσότητα 230 κιλών κοκαΐνης εκ των οποίων τα 40 ήδη ετοιμάζονταν να τα προωθήσουν σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης με αγοραστές ένα δεύτερο καρτέλ που δρα στην Ευρώπη και «αντιπρόσωπό» της έναν Κολομβιανό.

Η έδρα του Καρτέλ των αδελφών Γκονζάλες είναι στην Τιχουάνα του Μεξικό και φέρεται ως μία από τις πιο σκληρές μαφίες παγκοσμίως, με ακατάπαυστη και συνεχή «τροφοδοσία» τόνων κοκαΐνης σε ΗΠΑ, Ευρώπη, ακόμα και Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με τις καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του koutipandoras.gr, το τεράστιο φορτίων αξίας εκατομμυρίων ευρώ, έφτασε σε κοντέινερ με φρούτα ανανά από τον Παναμά στον Πειραιά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Από εκεί, τα φρούτα κατέληξαν στον νόμιμο προορισμό τους και οι βαλίτσες με την κοκαΐνη που ήταν κρυμμένες στις κούτες με τα φρούτα, αφαιρέθηκαν και μεταφέρθηκαν στην αποθήκη-«καβάτζα» του μεξικάνικου καρτέλ σε μία ροζ μεζονέτα στην Βούλα, όπου νοικιαζόταν ακριβώς για αυτόν το σκοπό και εκεί δεν κατοικούσε κανείς.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα αυτό που προκύπτει είναι ότι ήταν η πρώτη εμφάνιση του καρτέλ στην Ελλάδα και πως ο αδελφός του Αρχηγού του καρτέλ θα χρησιμοποιούσε την Ελλάδα ως την βασική «αντιπροσωπεία» και τον βασικό διακομιστικό σταθμό διακίνησης των ναρκωτικών τους από την Λατινική Αμερική στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ δεν προκύπτει μέχρι στιγμής να είχαν προλάβει να πουλήσουν ούτε ένα γραμμάριο στην αγορά.

Η καλά οργανωμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στήθηκε μόνο από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής όταν πλέον ανακάλυψαν πως το καρτέλ θα «έσπρωχνε» την πρώτη μεγάλη παρτίδα, ούτως ώστε να τους πιάσουν στα «πράσα». Από την παρακολούθηση των Αρχών και την υποκλοπή συνομιλιών, διαπιστώθηκε πως το ραντεβού δόθηκε 1-2 χλμ. μακριά από την «καβάτζα» της Βούλας επί της Λ. Ποσειδώνος, όπου πήγε ο ίδιος ο Μεξικάνος και οι αγοραστές, ένας Κολομβιανός με διαβατήριο Καναδά και ένας Έλληνας που έκανε τον μεσάζοντα. Ο Κολομβιανός θα αγόραζε 40 κιλά, τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του Μεξικάνου και θα τα διακινούσε σε χώρες της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης.

Η επιχείρηση της Δίωξης ήταν τόσο αστραπιαία που δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο ένοπλης αντίδρασης και αντιπαράθεσης στους σκληρούς κακοποιούς. Αμέσως μετά ακολούθησε έφοδος της Δίωξης στην ροζ βίλα της Βούλας όπου βρέθηκε και η υπόλοιπη τεράστια ποσότητα των ναρκωτικών.    

Η έρευνα και οι ανακρίσεις των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται αργότερα επίσημες ανακοινώσεις, καθώς πρώτο μέλημα των αντρών της Δίωξης, αφού κατασχέθηκε ολόκληρη η ποσότητα και σταμάτησε εν τη γενέσει της η δραστηριότητα του Καρτέλ της Τιχουάνα εδώ, είναι να εντοπιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και βεβαίως να συλλεχθούν πληροφορίες για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξάρθρωση και του δεύτερου μεγάλου κυκλώματος που δρα στην Ευρώπη και έκανε την πρώτη μεγάλη παραγγελία από τους αδελφούς Γκονζάλες.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, οι κακοποιοί αυτοί είναι εξαιρετικά σκληροί και δεν …λυγίζουν εύκολα στην ανάκριση, αφού είναι αρκετά έμπειροι σε τέτοιου είδους καταστάσεις.