Ο 90χρονος αγωνιστής Ραόνι που νίκησε τον κορονοϊό και τον Μπολσονάρου

Ο cacique Raoni Metuktire, ο αρχηγός του λαού Kayapó της Βραζιλίας, γνωστός σε ολόκληρο τον κόσμο για τον αγώνα του ενάντια στην αποψίλωση του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, που κάνουν οι πολυεθνικές και οι μεγαλοκαλλιεργητές με την άδεια του ακροδεξιού προέδρου της χώρας Ζ. Μπολσονάρου, νίκησε τον covid-19 και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.  

Raoni Metuktire

Ο 90χρονος γηγενής βραζιλιάνος ηγέτης είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω πνευμονικών προβλημάτων που προκλήθηκαν από το νέο κορονοϊό. Όπως σημειώνει η ιστοσελίδα του ομίλου Globo  G1, ο Raoni, είχε μολυνθεί με τον νέο κορονοϊό και «υπέφερε από πνευμονικά προβλήματα». Ο Ραόνι υποβλήθηκε σε θεραπεία «με αντιπηκτικό, κορτικοστεροειδές και αντιβιοτικά, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του νοσοκομείου», γράφει η ιστοσελίδα G1.

Ο Raoni έχασε τη γυναίκα του Bekwyjkà Metuktire στις 23 Ιουνίου.

Οι αυτόχθονες πληθυσμοί έχουν πληγεί πολύ σοβαρά από την πανδημία: σύμφωνα με τον συντονιστικό των αυτόχθονων λαών της Βραζιλίας ( APIB ), περίπου 30.000 αυτόχθονες άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 785 έχουν πεθάνει από το Covid-19. Σημειώνουμε ότι αυτό ωφείλεται και στην εκδίωξη των Κουβανών γιατρών, που κάλυπταν τις απρόσιτες περιοχές της Βραζιλίας, από τον Μπολσονάρου.

Το 2019, ο πρόεδρος της Βραζιλίας κατηγόρησε τον Ραόνι ότι έχει χειραγωγηθεί από ξένες κυβερνήσεις για να «προωθήσει τα συμφέροντά τους στον Αμαζόνιο». Μια δήλωση που έγινε μετά από τη συνάντηση του Ραόνι με τον Γάλλο πρόεδρο Ε. Μακρόν για να συζητηθεί η προστασία του Αμαζονίου. Έκτοτε, βέβαια, έχει καταστεί πασιφανές σε όλο τον κόσμο ότι εκείνος που προωθεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών σε βάρος του τροπικού δάσους του Αμαζονίου, που χαρακτηρίζεται ο πνεύμονας του πλανήτη, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

(Με πληροφορίες: oglobo.globo.com)

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.