Newsroom

Newsroom

Ο 20χρονος Έλληνας που κερδίζει εκατομμύρια δοκιμάζοντας… αεροπλάνα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Και ποιος δεν θα ζήλευε τη δουλειά του 20χρονου Ελληνοκύπριου Αλεξ Μαχαίρα του οποίου η δουλειά είναι να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο... πρώτη θέση.

591340401dc524c5248b4598

Ο 20χρονος, έχει Έλληνα πατέρα και Κύπρια μητέρα και η δουλειά του είναι αξιοζήλευτη μιας και είναι ο άνθρωπος που δοκιμάζει τα νέα αεροπλάνα προτού παραδοθούν στο επιβατικό κοινό.

Η συγκεκριμένη δουλειά περιλαμβάνει τη δοκιμή των καθισμάτων σε κάθε καμπίνα, το φαγητό και συνήθως ένα με δύο ποτήρια σαμπάνια. Και όλα αυτά φυσικά έναντι αδράς αμοιβής μιας και προσφέρει τις γνώσεις του και την τεχνογνωσία του.

Στη συνέχεια ο ίδιος ανεβάζει τις φωτογραφίες που βγάζει στο Instagram και το Twitter.

Ο Άλεξ Μαχαίρας, μιλώντας στο Business Insider είπε ότι ενδιαφέρεται για την αεροπορία από τότε που θυμάται τον εαυτό του.

«Γεννήθηκα σε ταξιδιωτικό σάκο. Υπάρχουν βίντεο με μένα ως παιδί που δείχνω συνέχεια προς τον ουρανό. Δεν το πήρα από την οικογένειά μου – οι γονείς μου δούλευαν στην εστίαση και στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, οπότε δεν είναι κληρονομικό» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:


«Η οικογένειά μου αστειευόμενη έλεγε ότι στα οκτώ μου μπορούσα να πω τα λόγια για μια ασφαλή πτήση που ακούγονται από τα ηχεία σε πέντε διαφορετικές γλώσσες».

Όπως αποκάλυψε ο νεαρός Άλεξ διάβαζε μανιωδώς για τις τάσεις στην αεροπορία και εμπνεύστηκε από τον Ρίτσαρντ Μπράνσον, διαβάζοντας την αυτοβιογραφία του σε πολύ νεαρή ηλικία.

Σε ηλικία μόλις 14 ετών, τον προσέγγισαν από έναν βρετανικό ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος είχε παρατηρήσει την ανάλυσή του σχετικά με την αεροπορική βιομηχανία στο Twitter κι από τότε η καριέρα του κυριολεκτικά… εκτινάχθηκε. 


Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…