Newsroom

Newsroom

"Νύχτες ραδιοφώνου" στο Κόκκινο 105,5

Με οικοδεσπότη τον Φοίβο Δεληβοριά, οι «Νύχτες Ραδιοφώνου» συνεχίζονται, τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ. Το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης μετατρέπεται, για άλλη μια…

nyhtes radiofonoy

Με οικοδεσπότη τον Φοίβο Δεληβοριά, οι «Νύχτες Ραδιοφώνου» συνεχίζονται, τη Δευτέρα 7 Απριλίου στις 9.00 το βράδυ.

Το Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης μετατρέπεται, για άλλη μια φορά, σε ραδιοφωνικό στούντιο. Εκεί αναλαμβάνει ο ρ/σ 105,5 “Στο Κόκκινο” και μαζί ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο σημαντικός τραγουδοποιός, «δίνει» το λόγο στους νέους και μας συστήνει τουςNefeli Walking Undercover, Egg Hell και Melentini.

Στις επόμενες «Νύχτες Ραδιοφώνου» …λόγο στους νέους δίνουν: ο Κωστής Μαραβέγιας, η Δήμητρα Γαλάνη και οι Last Drive.

Το αποτέλεσμα αυτών των μοναδικών συνεργασιών θα αποτυπωθεί σε βινύλιο, η έκδοση του οποίου θα χρηματοδοτείται από τα έσοδα των παραστάσεων.

Παράλληλα το πρόγραμμα θα μεταδίδεται από το ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, σε πραγματικό χρόνο, προβάλλοντας άμεσα την δουλειά των νέων καλλιτεχνών.

Τις Νύχτες Ραδιοφώνου επιμελείται ο Μάκης Μηλάτος.

Πληροφορίες:

Τιμή εισιτηρίου: 7 ευρώ

Εισιτήρια προπωλούνται στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση

Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 210 3418579 Δευ-Παρ 11:00 – 14:00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr

Εισιτήρια προπωλούνται και σε όλα τα καταστήματα PUBLIC στην Αττική. Ωράριο λειτουργίας PUBLIC: Σάββατο, 09:00 – 20:00 – Καθημερινές, 09:00 – 21:00

Λίγα λόγια για τους καλλιτέχνες:

Η Νεφέλη Λιούτα ζει και φτιάχνει τη μουσική της στην Αθήνα υπό το ψευδώνυμο Nefeli Walking Undercover. Ανακατεύει τον ήχο των φυσικών οργάνων με τον ήχο των σπιτικών αντικειμένων, την kalimba και τα μακρινά ισοκρατήματα. Το 2011 κυκλοφόρησε ανεξάρτητα μέσω bandcamp τα “Μολύβια – Κομάντος” ενώ μέσα στο 2014 αναμένεται η κυκλοφορία των μεταμολυβικών της, ορισμένα από τα οποία ακούστηκαν και απέσπασαν το πρώτο βραβείο σύνθεσης και στίχου στον πρώτο κύκλο των Αγώνων Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού του Ιδρύματος Ωνάση. Οι ιστορίες της μιλάνε για τα τρένα, τις ταράτσες, τις φωτιές και τους πατεράδες μας που ξύπνησαν μικροί στη νύχτα για να τους βρει το ξημέρωμα στα θαμπά καπνοχώραφα.

Το συγκρότημα των Egg Hell με βάση την Αθήνα αποτελείται από τους Jef Maarawi (φωνή, κιθάρα), Βασίλη Βλαχάκο (κιθάρα, δεύτερη φωνή), Κώστα Ekelon (ηλεκτρονικά), Κώστα Ζάμπο (τύμπανα) και Ντέννη Μόρφη (μπάσο). Το σχήμα έχει τις ρίζες του πίσω στο 2007 όταν ο Jef Maarawi ξεκίνησε να παρουσιάζει την μουσική του σαν σόλο καλλιτέχνης. Διάφορες τυχαίες συναντήσεις και η ανάγκη να εξελιχθεί η μουσική των Egg Hell πέρα από τα στενά όρια της ακουστικής φόλκ, οδήγησαν στη δημιουργία του σχήματος που αντλεί επιρροές τόσο από την νέα ψυχεδελική ποπ, όσο και από την ηλεκτρονική μουσική, διατηρώντας παράλληλα σε πρώτο πλάνο την στιχουργική ιδιοσυγκρασία του Jef Maarawi. Τα αποτελέσματα αυτής της σύμπραξης αποτυπώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2013 στον πρώτο δίσκο του συγκροτήματος ονόματι “Once Part of a Whole Ship”, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει ως τα τέλη του έτους από την Inner Ear records. Το “Once Part of a Whole Ship” είναι ένας δίσκος που ποικίλει τόσο στιλιστικά όσο και θεματικά, χωρίς να φοβάται να επενδύσει την κιθαριστική ποπ με αλλόκοτα και πειραματικά ηχοχρώματα. Θεματικά ο δίσκος κινείται γύρω από την μεταφορική και κυριολεκτική αλληγορία του ναυαγού που περιπλανάται χαμένος πάνω σε μία σχεδία, διατηρώντας παράλληλα την αίσθηση του χιούμορ μέσα στις πιο σκοτεινές γωνιές της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η Melentini ξεκίνησε στη δισκογραφία ως ιδρυτικό μέλος μαζί με το Ριχάρδο König (Wris Orfeus) και δημιουργός της μουσικής του ανεξάρτητου ηλεκτρονικού σχήματος Sequence theory project το οποίο μετρά στο ενεργητικό του δύο ψηφιακά albums (“Τoyland”, 2010 – “The collapse of civilization”, 2012), πολυάριθμες συναυλίες και ζωντανές εμφανίσεις σε διάφορες πολιτιστικές και εικαστικές δράσεις. Το 2013 ηχογράφησε και συνέθεσε έναν  πιο προσωπικό δίσκο με τίτλο “Explosions around, the desert inside”, ο οποίος κυκλοφορεί από τη Restless Wind, υπογράφοντας σαυτόν την ενορχήστρωση, τους στίχους και την ερμηνεία. Aργότερα, σχημάτισε τους Running Blue Orchestra οι οποίοι την πλαισιώνουν στις περισσότερες συναυλίες. Έχει δουλέψει στο θέατρο με διάφορους σκηνοθέτες και επαγγελματικές ομάδες- και ως ηθοποιός και ως μουσικός- και έχει γράψει μουσική στις παραστάσεις της ομάδας «Συν Αθηνά» της Αθηνάς Παππά με την οποία συνεργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια. ‘Εγραψε τη μουσική για την ταινία του Βασίλη Καλαμάκη «Μαθήματα Οδήγησης» σε σενάριο Στέργιου Πάσχου που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Δράμας 2013. Σπούδασε μουσική στο Εθνικό και στο Διεθνές Ωδείο του Γιώργου Σιωρά απ’ όπου και αποφοίτησε με πτυχίο πιάνου και ανώτερων θεωρητικών και απέσπασε υποτροφία στην ανωτέρα τάξη τρομπέτας. Εργάζεται επίσης στην εκπαίδευση ως δασκάλα πιάνου και αρμονίου σε ωδεία και έχει διατελέσει αναπληρώτρια καθηγήτρια μουσικής στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.