Νύχτα κρυστάλλων και Ημέρα ανεξαρτησίας

Κάθε χρόνο την 4η Ιουλίου, οι Ηνωμένες Πολιτείες γιορτάζουν την «Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας» τους από την Μεγάλη Βρεττανία. Η μέρα αυτή για τους Γιάνκις ονομάζεται «Ημέρα Ανεξαρτησίας».

4564701 1

Για τους «Έλληνες Γιάνκις» των νεοφιλελεύθερων, συντηρητικών και ακροδεξιών αποχρώσεων (της διαβαθμισμένης κλίμακας από το σκούρο μπλέ έως το βαθύ μαύρο) η 7η Ιουλίου θα ανακηρυχθεί στην ημετέρα (τους) «Ημέρα Ανεξαρτησίας», όταν και θα γιορτάζουν την ανάλογη δική τους «απελευθέρωση» από τους «ΣυριζοΜαδουραίους».

Η μακροσκελής και επίτομος «Διακήρυξη» (των ΝουΔου Γιάνκις) περιλαμβάνει πλείστα όσα άρθρα «των κεκτημένων» τους, όπως το θεμελιώδες δικαίωμα στην  Αυτονομία και Ανεξαρτησία:

– Των φοροφυγάδων και φοροκλεπτών από το ΣΔΟΕ. 

– Της αδήλωτης και «μαύρης» εργασίας από το ΣΕΠΕ.

– Των μεγαλοοφειλετών (φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και κομμάτων) από την αποπληρωμή των δανείων τους στις τράπεζες. 

– Του αδήλωτου πλούτου από την υποχρέωση σε «πόθεν έσχες».

– Των υπευθύνων για τα σκάνδαλα της SIEMENS, της NOVARTIS και του ΚΕΕΛΠΝΟ από κάθε λογοδοσία στην Δικαιοσύνη.

– Των ελεγχομένων για κακουργηματικές πράξεις (Noor1, ποδόσφαιρο), από την απαγγελία κατηγοριών.

– Των Ιδιωτικών Επενδύσεων από την υποχρέωση εξεύρεσης Ιδιωτικών χρηματοδοτήσεων, αφού υπάρχει κρατικό χρήμα (σε συσκευασία «μαξιλαριού»).

– Της «Ασφάλειας», έναντι των Δημοκρατικών και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

– Της ελεγχόμενης πληροφόρησης, έναντι της ελευθεροτυπίας.

– Της ιδιωτικής «Αριστείας», έναντι της Δημόσιας παιδείας.

– Της ιδιωτικής υγείας με την διαχείριση του κρατικού χρήματος και της ιδιωτικής συμμετοχής (από τους πελάτες – ασθενείς), έναντι της Δημόσιας δωρεάν υγείας.

– Της ιδιωτικής κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης αλά «Πινοσέτ», έναντι της  δημόσιας αναδιανεμητικής σύνταξης και της αλληλεγγύης των γενεών.

– Του «φιλοδωρήματος» μιάς θολής ανάπτυξης, έναντι των κοινωνικών παροχών.

– Της εργασίας ως μιας παροχής του κεφαλαίου, από το πρώτιστο κατοχυρωμένο και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου.

– Της διαμόρφωσης των αμοιβών της εργασίας ως αποτέλεσμα των ιδιωτικών επενδύσεων, έναντι της κατοχύρωσης του κατώτατου μισθού με βάση το εκάστοτε όριο της φτώχειας.

– Ένα μικρό «ποτ πουρι» από την Βίβλο της «Διακήρυξης Ανεξαρτησίας» των φιλελέ, παρουσιάστηκε –προ ημερών- και έλαβε την προβλεπόμενη «ψήφο εμπιστοσύνης». 

-“Ε, ρε γλέντια!” που έλεγε (σε παρόμοιες περιπτώσεις) και ο Καραγκιόζης.

Όμως η «Ημέρα Ανεξαρτησίας» είναι το αποτέλεσμα και η κατάκτηση πολύχρονων, σκληρών και συνεχών αγώνων, οι οποίοι διεξήχθησαν μεθοδικά και χωρίς καμία ηθική αναστολή. Οι προσωπικές επιθέσεις, οι ύβρεις, τα fake news και η τυμβωρυχία από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι, αποτέλεσαν μόνο κάποιες μικρές εξορμήσεις εξερεύνησης από Λυκόπουλα στο παρακείμενο δασάκι, μπροστά στην πολύμηνη και ακραία «Νύχτα των Κρυστάλλων» που εξελήχθηκε με αφορμή το «Μακεδονικό».
Οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες στα συνεχή συλλαλητήρια, παραχώρησαν άπλετο χώρο στον ακραίο εθνικισμό και στον φασισμό, που από τον οξύ διχαστικό λόγο («προδοσία», «ξεπούλημα», «μυστικές συμφωνίες», «ανταλλάγματα κυβερνησιμότητας») περάσανε στις προσωπικές απειλές κατά της ζωής όσων τάχθηκαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, και τέλος σε ομαδικές επιθέσεις –ακόμα και με μολότωφ- σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου απειλήθηκε η ζωή ηλικιωμένων και μικρών παιδιών.

Η «Νύχτα των Κρυστάλλων» πάντα προηγείται της «Ημέρας Ανεξαρτησίας».
Την επομένη των εκλογών βέβαια, αφού η πατριδοκαπηλία είχε επιτελέσει το έργο της, αφού απορροφήσανε το «Ποτάμι», αφού κατασπαράξανε τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», αφού κάνανε μια χαψιά την «Ένωση Κεντρώων», τι μας είπαν οι «αυτοδύναμοι», όπως για παράδειγμα ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος; “Αυτή η συμφωνία έγινε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή”.

 Είπε ο Σάμιουελ Τζόνσον: 
“Ο πατριωτισμός αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων”.  

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

τραμπ πυρ

ΗΠΑ: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο την ώρα που εκδικαζόταν υπόθεση του Ντόναλντ Τραμπ (Video)

Ο άνθρωπος που αυτοπυρπολήθηκε έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε από την περιοχή

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης