Newsroom

Newsroom

Νύχτα έντασης στο Χονγκ Κονγκ – Συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία

Τεταμένη ήταν το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, μετά από μια ακόμη νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας…

hong kong protests

Τεταμένη ήταν το πρωί της Δευτέρας η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ, μετά από μια ακόμη νύχτα συγκρούσεων μεταξύ της αστυνομίας και των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας, οι οποίοι προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης στην πρώην βρετανική αποικία, που είναι πλέον υπό κινεζική κυριαρχία.

Σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών μέσων ενημέρωσης, νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το πρωί σε ένα εμπορικό κέντρο κοντά στο διοικητήριο, όπου τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Το βράδυ της Κυριακής, εκατοντάδες διαδηλωτές εφοδιασμένοι με κράνη και ομπρέλες προσπάθησαν να αποκλείσουν την έδρα της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας. Ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και ομπρέλες προς την αστυνομία, η οποία έκανε χρήση σπρέι πιπεριού και γκλομπ για να τους απωθήσει.

«Θέλουμε μια πραγματική δημοκρατία», φώναζαν οι διαδηλωτές, που ήθελαν να κυκλώσουν την έδρα της κυβέρνησης. Σαράντα άτομα συνελήφθησαν στη διάρκεια της νύχτας, ενώ 11 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές. Επίσης αρκετοί διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…