Αναχώρησε το "Πρέβελης", δεν διαπιστώθηκε σοβαρό πρόβλημα (video)

Κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα RINA στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σαντορίνης,…

newego large t 1101 54343394 type12713

Κανένα σοβαρό πρόβλημα δεν διαπίστωσαν οι επιθεωρητές του ιταλικού νηογνώμονα RINA στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Πρέβελης» στο λιμάνι της Σαντορίνης, που τα ξημερώματα με 70 άτομα πλήρωμα και 190 επιβάτες, προερχόμενο από τον Πειραιά, προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι.

Νωρίτερα, το χάρο με τα μάτια τους είδαν τα ξημερώματα οι 190 επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού “Πρέβελης” όταν περίπου στις 3:30 το πλοίο προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι της Θήρας, περίπου δύο μίλια από την ακτή. Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά, αποκολλήθηκε επιτυχώς με ίδια μέσα κατόπιν εξονυχιστικού ελέγχου που διενήργησε δύτης και προσπαθειών του πληρώματος, ενώ στη θαλάσσια περιοχή είχαν σπεύσει άμεσα πλωτό του λιμενικού, λάντζες και ένα επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο από τη Σαντορίνη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό μπλακ άουτ στις μηχανές, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

Ο αρχιπλοίαρχος της ΑΝΕΚ Σταύρος Αγγελιδάκης τόνισε ότι από το συμβάν δεν υπήρξε καμία αναστάτωση στους επιβάτες, ενώ το πλήρωμα τήρησε όλους τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις. Πρόσθεσε επίσης ότι ο δύτης που ερεύνησε το πλοίο δεν διαπίστωσε κάποια σοβαρή ζημιά ή ρήγμα. Το “Πρέβελης” απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Πειραιά-Μήλο-Θήρα-Ανάφη-Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Κάρπαθο, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο.

Την ίδια ώρα, μια διαφορετική και μάλλον μοναδική εξήγηση στο γιατί το πλοίο “Πρέβελης” δεν έπαθε κάποια ζημιά όταν προσάραξε στη νησίδα Ασπρονήσι τα ξημερώματα του Σαββάτου έδωσε ένας από τους κατοίκους του νησιού που έσπευσε με το σκάφος του κοντά στο πλοίο. “Η Σαντορίνη έχει μαλακό έδαφος και γι’ αυτό έσπασε το βουνό και δεν τρύπησε το βαπόρι” υποστήριξε ο Πέτρος Καραμολέγκος μιλώντας στα neasantorinis.gr. Από την πλευρά τους οι επιβάτες σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι πρώτα έσβησαν τα φώτα, όπως υποστηρίζει και η πλοιοκτήτρια εταιρεία και στη συνέχεια άκουσαν ένα σύρσιμο τη στιγμή που το πλοίο ακουμπούσε στο Ασπρονήσι. 

 

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…