Newsroom

Newsroom

Ντύθηκε στα λευκά η Αθήνα – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

xioni drosia

Στα λευκά έχουν ντυθεί πολλές περιοχές της Αττικής λόγω της χιονόπτωσης, με τα φαινόμενα να είναι πιο έντονα στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπου καταγράφονται και προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων. Πάντως, οι κεντρικές λεωφόροι παραμένουν ανοιχτές και η κυκλοφορία σε αυτές διεξάγεται κανονικά.

Λόγω της χιονόπτωσης, στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας, διεκόπη το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά προς Λαμία και από το Σχηματάρι προς Αθήνα, καθώς και από την έξοδο της Αττικής Οδού προς την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Λίγο μετά τις 8:00 το πρωί άνοιξε η εθνική οδός στο ρεύμα προς Λαμία από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας, ενώ λίγο αργότερα άνοιξε και το ρεύμα προς Αθήνα.

Επίσης, στην Καισαριανή διεκόπη η κυκλοφορία στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος του γηπέδου της Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κατεχάκη και στη Λεωφόρο Κατεχάκη στην έξοδο προς Καισαριανή. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 9:30 το πρωί περίπου. Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στον δρόμο προς Υμηττό, στην περιοχή Καλοπούλα.

Εξάλλου, ήδη από το βράδυ της Δευτέρας έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο, ενώ με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θήβας. Κλειστή παραμένει και η περιφερειακή οδός Πεντέλης και η λεωφόρος Πάρνηθας, ενώ απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών προς Λαμία από τα διόδια Αφιδνών και πάνω και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών.

Σημειώνεται πως τα δρομολόγια του ηλεκτρικού εκτελούνται από το πρωί από τον Πειραιά μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη» μόνο, ενώ κανονικά εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια του μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», τα οποία είχαν διακοπεί νωρίς το πρωί λόγω προβλημάτων στη σηματοδότηση του προαστιακού.

Μεταβολές-τροποποιήσεις υπάρχουν σε αρκετές διαδρομές δρομολογίων σε λεωφορεία λόγω της χιονόπτωσης, ενώ με κάποιες μικρές καθυστερήσεις διεξάγονται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δικτυο της χώρας.

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Χιονοπτώσεις στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Πελοποννήσου, της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου, που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νότια, αναμένονται σήμερα. Στην υπόλοιπη χώρα βελτιωμένος καιρός.

Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια σε χαμηλά επίπεδα. Πολύ ισχυρός παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια, όπου κατά τόπους θα είναι ολικός.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Στη Χαλκιδική τοπικές νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Το απόγευμα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία και από τα δυτικά θα αυξηθούν

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από -9 (μείον 9) έως 2 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία από το μεσημέρι νεφώσεις και από το βράδυ στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 2 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρώτες πρωινές ώρες και σε πεδινές περιοχές της Ευβοίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 300 μέτρα) της Πελοποννήσου. Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Εύβοια και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 0 έως 6 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κατά τόπους πιο πυκνές στην Κρήτη, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικά 400 μέτρα). Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τους και στροφή σε δυτικούς.

Θερμοκρασια: από 3 έως 9 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι στα βόρεια. Στα νότια τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά χιόνια.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η χιόνι κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασια: από 0 (μηδέν) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασια: από -4 (μείον 4) έως 2 βαθμούς κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία από το μεσημέρι νεφώσεις.

Ανεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 3 έως 10 βαθμούς κελσίου.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…