"Ντροπολογία" Βρούτση απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες το ΔΣ του ΟΑΕΕ έναντι των μικρομεσαίων

Με 140 ψήφους υπέρ και 99 κατά, υπερψηφίστηκε η τροπολογία Βρούτση, η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του…

vroutsis 0

Με 140 ψήφους υπέρ και 99 κατά, υπερψηφίστηκε η τροπολογία Βρούτση, η οποία απαλλάσσει από ποινικές ευθύνες τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) έναντι της μηνυτήριας αναφοράς που έχει ήδη καταθέσει η ΓΣΕΒΕΕ σε βάρος του ταμείου για μη απόδοση της παρακράτησης εισφοράς υπέρ των ανέργων.

Την τροπολογία, η οποία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τις Ευρωεκλογές και για την οποία είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία ο ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξαν οι βουλευτές από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ την καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με ρυθμίσεις σχετικά με τις Ευρωεκλογές, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στο σύνολο και επί των άρθρων και των τροπολογιών του, από την Ολομέλεια της Βουλής.

ΓΣΕΒΕΕ: «Απαράδεκτη τροπολογία του Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτση»

Για το θέμα παρενέβη και η ΓΣΕΒΕΕ που κάνει λόγο μεταξύ άλλων για παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης. «Την ώρα που η Δικαιοσύνη διερευνά τη μηνυτήρια αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ για το «που πήγαν οι εισφορές οι οποίες είχαν εισπραχθεί από τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ για την ανεργία των ελεύθερων επαγγελματιών» ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ι. Βρούτσης προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση:

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή «παύει οριστικά κάθε ποινική δίωξη που τυχόν έχει ασκηθεί για πράξεις ή παραλήψεις της διοίκησης του ΟΑΕΕ» για το συγκεκριμένο θέμα και προβλέπει επίσης ότι ο ΟΑΕΕ μπορεί να συνεχίσει να εισπράττει χρήματα για τους ανέργους αλλά να τα αποδίδουν στον οικείο λογαριασμό μέσα στα επόμενα 10 χρόνια!!! Προβλέπει επίσης ότι τα μέχρι τώρα παρακρατηθέντα ποσά που έχουν εισπραχθεί ύψους 126 εκατ. ευρώ περίπου θα αποδοθούν αναδρομικά στο λογαριασμό για την ανεργία στα επόμενα 15 χρόνια τμηματικά και με δόσεις!!!

Η ΓΣΕΒΕΕ είναι υποχρεωμένη να υπογραμμίσει:

1ον Ο κ. Βρούτσης ζητά από τη Βουλή να εκδώσει αθωωτική απόφαση για θέμα που ανήκει στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης.  

2ον Διατηρεί την εισφορά αλληλεγγύης (10ευρώ το μήνα) προς τους ανέργους χωρίς όμως να πηγαίνει στο συγκεκριμένο λογαριασμό και χωρίς να αποδίδεται στους ανέργους συναδέλφους μας.

3ον Μέχρι σήμερα, εξ όσον γνωρίζουμε, δεν έχει ανοιχτεί ο ειδικός λογαριασμός για την επαγγελματική εστία που βαρύνει τους ασφαλισμένους με 5 ευρώ μηνιαίως και έχει συγκεντρωθεί το ποσόν των 50 εκατ. περίπου ευρώ.

Αν θέλει να κάνει κάτι ο κ. Βρούτσης για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και τη στοιχειώδη ανακούφιση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων του οργανισμού θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ρυθμίσεις που θα μειώνουν τις αβάσταχτες εισφορές και θα εκλογικεύουν τις εξοντωτικές «ρυθμίσεις» για τις οφειλές των ΜμΕ». 

Πέραν του ηθικού, νομικού και πρακτικού ζητήματος που εγείρει αυτή η απόφαση, πρόκειται για μια ευθύτατη παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που κόπτονται κατά τα άλλα μετά και τις αποκαλύψεις με το σκάνδαλο Μπαλτάκου, πως δεν παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη. Θα μπορούσε βεβαίως να απαντήσει εδώ το Υπουργείο Εργασίας και οι βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πως ονομάζουν αυτή την ενέργεια όταν ήδη τρέχει μία μηνυτήρια αναφορά σε βάρος του ΔΣ του ΟΑΕΕ… Μήπως είναι κάποια «διαβολική» σύμπτωση και αυτό;

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

καπερναρος

Β. Καπερνάρος για υπόθεση Λυγγερίδη: «Θα υπάρξουν πιέσεις, για να κλείσουν στόματα» (video)

«Η Αστυνομία δέχεται συνεχώς επιθέσεις στα γήπεδα, αλλά πάντα περνούσαν στο ντούκου», παραδέχτηκε ο πρόεδρος…