Newsroom

Newsroom

Ντροπή! Ούτε Πάσχα για τις σχολικές καθαρίστριες!

Περίπου 80 εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων του νησιού της Λέσβου παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Ιανουάριο! Ενώ όπως δήλωσαν δεν έχουν δικαίωμα σε κανένα επίδομα, λόγω της πανδημίας.

«Δεν ζητιανεύουμε έχουμε ανάγκη από τα λεφτά μας» έγραφαν πριν από μέρες χαρακτηριστικά σε ανάρτησή τους στο Facebook, οι Συμβασιούχοι σχολικοί καθαριστές καθαρίστριες της Λέσβου.

Oι ίδιες εξήγησαν ότι περίπου 80 εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων του νησιού της Λέσβου παραμένουν απλήρωτες από τον περασμένο Ιανουάριο!

Και καταγγέλλουν ότι έχουν απευθυνθεί αρμοδίως και στον Δήμο Μυτιλήνης και στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, αλλά και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα δεδουλευμένα τους όμως δεν έχουν μπει και δεν προβλέπεται να κάνουν ούτε Πάσχα από την αναλγησία των αρμοδίων. «Ο άντρας μου είναι άνεργος και έχουμε δύο παιδιά, μας έχουν ξεχάσει» μας έλεγε χαρακτηριστικά μία σχολική καθαρίστρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό, όπως και σε άλλες περιπτώσεις που έχουν χαθεί προγράμματα, να αποδίδεται η ολιγωρία στη μη λήψη σχετικών αποφάσεων στους διασπασμένους Δήμους, καθώς οι ίδιες έχουν ενημερωθεί ότι και στη Σάμο και στην Κέρκυρα είναι απλήρωτοι οι συνάδελφοί τους.

Παράλληλα πρόσθεσαν ότι δεν έχουν δικαίωμα σε κανένα επίδομα, λόγω της πανδημίας.

«Δεν ζητιανεύουμε έχουμε ανάγκη από τα λεφτά μας» επισημαίνουν και ζητούν να λυθούν άμεσα οι γραφειοκρατικές εκκρεμότητες και να πληρωθούν άμεσα.

Πηγή: stonisi 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…