Newsroom

Newsroom

Ντράπηκε και η Ντροπή-«Ξεπλένουν» τον Λιγνάδη τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

Τόσο η προκλητική αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, όσο και ανάγνωση του κειμένου διαμαρτυρίας των καλλιτεχνών κατά του καταδικασμένου για δύο βιασμούς ανηλίκων, αλλά και οι αντιδράσεις του κόσμου, φαίνεται ότι δεν άγγιξε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ

lignadis5

Την ώρα που φουντώνει το κύμα αντιδράσεων στην προκλητική αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη, σε όλη την χώρα, με αποκορύφωμα τους καλλιτέχνες και τον κόσμο που βρέθηκε στις παραστάσεις σε Επίδαυρο Καλαμάτα, Ναύπλιο και Θεσσαλονίκη, φαίνεται ότι δεν άγγιξε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Απεναντίας μάλιστα έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια συγκάλυψης και στήριξης στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή, που καταδικάστηκε για 2 βιασμούς ανηλίκων χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Μάλιστα η αποχώρηση της Λίνας Μενδώνη μαζί με τον υφυπουργό Νίκο Γιατρομανωλάκη πριν από την έναρξη του έργου στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, διότι ενημερώθηκαν για τη δράση του καλλιτέχνη να διαμαρτυρηθεί με αυτόν τον τρόπο, δεν παίχτηκε σχεδόν ποτέ στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ. Και όχι μόνο δεν έγραψαν ένα μονόστηλο, αλλά απεναντίας, συνάχθηκαν με τον βιαστή.

Μάλιστα η Καθημερινή σε άρθρο της ούτε λίγο ούτε πολύ, σχεδόν συμπαραστέκεται (.σ.σ ο αρθρογράφος)  στα όσα  πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης, έπειτα από ενάµιση χρόνο στην φυλακή, αναφέροντας συγκεκριμένα: «Επειτα από ενάµιση χρόνο ακούσαµε ξανά τη φωνή του Δημήτρη Λιγνάδη. Τον είδαμε χωρίς μάσκα, χωρίς χειροπέδες, έξω από τις φυλακές, κουρασμένο, θλιμμένο, ανακουφισμένο όμως. Διακρίνετε μια κάποια συμπάθεια στα παραπάνω λόγια; Καλά κάνετε. Πέρασαν δεκαεπτά μήνες από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, δεκαεπτά μήνες που ο Λιγνάδης τους πέρασε στη φυλακή. Περάστε δεκαεπτά λεπτά μέσα σε μια φυλακή και ελάτε μετά να μιλήσουμε…», αναφέρει ο αθρογράφος, και ολοκληρώνει λέγοντας: «Οπως έστρωσε ας κοιμηθεί τώρα; Σύμφωνοι. Πού έγκειται όμως το δίκαιο όταν συνεχίζεις να κλωτσάς έναν άνθρωπο που είναι στα γόνατα;»

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και άρθρο-ντροπή για Λιγνάδη στην εφημερίδα του Μαρινάκη

FXrw5VjVUAAjC4h

Τέτοια συντονισμένη προσπάθεια …σιωπής από το μιντιακό σύστημα αλλά και στήριξης στο πρόσωπο του Λιγνάδη δεν ξαναυπήρξε. Γιατί άραγε; Τι τους ενώνει;

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε λύκειο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…