Newsroom

Newsroom

Ντούριαν: Το… βρωμερό αφροδισιακό φρούτο έφτασε τα 860 ευρώ το ένα

Νέος αγρότης ισχυρίζεται πως δημιούργησε μία νέα «χρυσή» ποικιλία Ντούριαν, που βγάζει καρπούς κάθε τρία χρόνια κι έχει γεύση φυστικοβούτυρου.

durian ap wb

«Βρωμάει σαν αποχέτευση», έχει γεύση «σαν φυστικοβούτυρο» και κοστίζει 860 ευρώ, τρεις φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό της Ινδονησίας. Είναι μία νέα σπάνια ποικιλία του φρούτου ντούριαν, που πωλείται σε σουπερμάρκετ της δυτικής Ιάβας. 

Ο δημιουργός της ποικιλίας , ο 32χρονος Ακα, ισχυρίζεται ότι χρησιμοποίησε δύο από τις καλύτερες ποικιλίες του ντούριαν για να δημιουργήσει μία νέα, την οποία ονόμασε J-Queen. Το συγκεκριμένο δέντρο βγάζει καρπούς κάθε τρία χρόνια, λέει ο ίδιος, Οι Ινδονήσιοι σπεύδουν στο σουπερμάρκετ για να φωτογραφηθούν με το φρούτο. 

Μέχρι τώρα, έχουν πωληθεί δύο κομμάτια προς 860 ευρώ το ένα. 

Το ντούριαν έχει φανατικούς θαυμαστές αλλά και.. εχθρούς. Η πολύ βαριά μυρωδιά του, που σε κάποιους θυμίζει… αποχέτευση, είναι αποτρεπτική για τους πολλούς. Το χειρότερο είναι ότι μένει στον χώρο για μέρες. Σε πολλά μέρη της νοτιοανατολικής Ασίας μάλιστα, έχει απαγορευθεί λόγω της μυρωδιάς του σε ξενοδοχεία και μέσα μαζικής μεταφοράς. Η τρομερή αυτή οσμή, οφείλεται στην παρουσία θείου στο φρούτο.

Το φρούτο ντούριαν περιέχει πολλά θρεπτικά στοιχεία και θεωρείται ιδιαίτερα ωφέλιμο για τον οργανισμό Οποιος τολμηρός καταφέρει να την αγνοήσει, ανταμείβεται από τη γεύση του, η οποία θεωρείται.. παραδεισένια. Είναι εξαιρετικά ωφέλιμο για τον οργανισμό, καθώς είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, περιέχει αμινοξέα, μαγνήσιο, ποτάσιο, σίδηρο, πρωτεϊνες και φυτικές ίνες, καθαρίζει το αίμα, καταπολεμά την κατάθλιψη και θεωρείται ο βασιλιάς των αφροδισιακών φρούτων. 

Υπάρχουν περίπου 30 είδη ντούριαν. Το δέντρο του μπορεί να φτάσει και τα 50 μέτρα ύψος, ενώ οι καρποί του είναι εποχιακοί και βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη με σχήμα οβάλ η στρογγυλό. Συνήθως τα ντούριαν έχουν μέγεθος μικρού καρπουζιού είναι πρασινο-κίτρινα και έχουν αγκάθια. 

Οι καρποί της ποικιλίας J-Queen είναι στρογγυλοί και η σάρκα τους κίτρινη. «Στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες να βγάλουν περισσότερα χρήματα, δημιουργώντας ανώτερες ποικιλίες ντούριαν», δήλωσε ο Ακα σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Ινδονησίας. 

Υπάρχουν όμως και οι δύσπιστοι, που αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του για τη νέα «χρυσή» ποικιλία και λένε πως τα πιο ακριβά είδη ντούριαν κοστίζουν, το πολύ, 12 ευρώ το ένα. 

Πηγή: Protagon.gr

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…