Ντουπλάντις: Ο νέος «βασιλιάς των αιθέρων»

Ντουπλάντις από ...άλλο πλανήτη. Ο 20χρονος Σουηδός με το νέο παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.17 έγραψε ιστορία, αφού κατάφερε στον μόλις δεύτερο αγώνα του στη σεζόν να γίνει ο νέος «βασιλιάς των αιθέρων» στο άλμα επί κοντώ.  

Armand Duplantis bat le record du monde du saut a la perche de Renaud Lavillenie

Ο μόλις 20 ετών και 90 ημερών Σουηδός αγωνίστηκε στο μίτινγκ του Τορούν όπου πέρασε τα 6,17 μ. και κατάφερε να εκθρονίσει από τον σχετικό πίνακα έναν άλλο σπουδαίο του αγωνίσματος, τον Ρενό Λαβιλενί.  Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα ξεκίνησε τον αγώνα του στα 5,52 μ., πέρασε με τον ίδιο τρόπο τα 5,72 μ., 5,92 μ. και 6,01 μ. για να βελτιώσει αρχικά το εθνικό και ατομικό του ρεκόρ.  Ο νεαρός στην συνέχεια επέλεξε να δει τον πήχη στα 6,17 μ.  και στη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να πετύχει το σπουδαίο ρεκόρ, αφήνοντας πίσω του το ρεκόρ του Λαβιλενί που ήταν 6,14 μ. και το είχε πετύχει στο Ντόνετσκ της Ουκρανίας στις 15 Φεβρουαρίου του 2014 στο μίτινγκ που διοργάνωνε ο άλλοτε κάτοχος του ρεκόρ, Σεργκέι Μπούμπκα. 

Ο Ντουπλάντις μετά το πετυχημένο άλμα στα 6,17 μ. επέλεξε να πανηγυρίσει με τους συναθλητές του και δήλωσε: «Ονειρευόμουν το παγκόσμιο ρεκόρ από τότε που ήμουν παιδί 3 ετών.Βρίσκομαι στον έβδομο ουρανό».

 

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

eleni vitali 23 940x549 1

Ελένη Βιτάλη: Το αντίο στον αδελφό της- «Πέρναγες τα πάθη του Χριστού, ματάκια μου λατρεμένα»

Δύσκολες ώρες βιώνει η Ελένη Βιτάλη καθώς έφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος της αδελφός

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…