«Ντου» της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε «Άργος» και έντυπα Μαρινάκη

Η έφοδος, της Επιτροπής Ανταγωνισμού έρχεται ως συνέχεια στην έρευνα που έχει ξεκινήσει όταν στο «τιμόνι» βρισκόταν η Βασιλική Θάνου, αλλά ακολούθησαν οι γνωστές πλέον κυβερνητικές μεθοδεύσεις με κατάληξη την απομάκρυνσή της.  

Μαρινακης

Στο «μικροσκόπιο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού μπήκαν την Παρασκευή, το πρακτορείο «Άργος», τα «Παραπολιτικά», αλλά και έντυπα συμφερόντων Μαρινάκη.

Η έρευνα του θέματος, που ξεκίνησε έπειτα από τις καταγγελίες του Documento που ανέδειξε το πρόβλημα διανομής του Τύπου, στηλιτεύοντας τις αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές από το πρακτορείο «Άργος» συμφερόντων Μαρινάκη,το οποίο κατέχει μονοπωλιακή θέση. Η έφοδος, λοιπόν, της Επιτροπής Ανταγωνισμού έρχεται ως συνέχεια στην έρευνα που έχει ξεκινήσει όταν στο «τιμόνι» βρισκόταν η Βασιλική Θάνου, αλλά ακολούθησαν οι γνωστές πλέον κυβερνητικές μεθοδεύσεις με κατάληξη την απομάκρυνσή της.

Το προηγούμενο διάστημα, μία σειρά από γεγονότα έχουν δικαιώσει πανηγυρικά το Documento, αναδεικνύοντας, μεταξύ άλλων την παρακράτηση εις βάρος του δημοσίου, των ασφαλιστικών εισφορών από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017.

Σε αυτό το μήκος κύματος, το Documento είχε αποστείλει εξώδικη δήλωση προς το πρακτορείο διανομής Τύπου «Άργος» ενώ μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Απατσίδη, κατέθεσε και μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των στελεχών του για πολύ σοβαρά αδικήματα που αναφέρονται σε αυτήν.

Υπενθυμίζεται πως το πρακτορείο Άργος είχε παραδεχτεί πως το Documento δε φτάνει σε όλα τα σημεία πώλησης ενώ είχαν επιβληθεί ασφαλιστικά μέτρα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

«Ντου» στο Άργος

Οι έλεγχοι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τυπικού ελέγχου κάθε εκκρεμούς υπόθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όπου ερευνάται εάν οι υπάρχουν αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές που μπορεί να εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3959/2011 για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ).

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αξιολογεί ότι τόσο οι εν λόγω υποθέσεις, όπως και η ολοκλήρωση του ελέγχου συμμόρφωσης της εταιρίας ‘Αργος ΑΕ με το διατακτικό της υπ’ αριθ. 687/2019 σπόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις προσεχείς εβδομάδες, αποτελούν θέματα προτεραιότητας της επιτροπής ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου και τα οποία εντάθηκαν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.
Πρόκειται για έρευνα η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με επικεφαλής τη Βασιλική Θάνου. 

Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

«Σήμερα 8 Μάιου του 2020, στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού διενήργησαν προσχεδιασμένους εδώ και πολλές εβδομάδες, αιφνιδιαστικούς ελέγχους, στην αγορά διανομής έντυπου Τύπου, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτων ερευνών καθώς και σε συνέχεια των οριζόμενων στην υπ’ αριθ. 659/2018 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην εν λόγω αγορά.

Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του τυπικού ελέγχου κάθε εκκρεμούς υπόθεσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπου ερευνάται εάν οι υπάρχουν αντί-ανταγωνιστικές πρακτικές που μπορεί να εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. 3959/2011 για την προστασία του ελεύθερου ανταγωνισμού, καθώς και των άρθρων 101 και 102 της Συνθήκης για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ). Περαιτέρω, οι έλεγχοι αυτοί πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο άμεσης προτεραιοποίησης της αυτεπάγγελτης έρευνας της υπόθεσης, ειδικά από τον Σεπτέμβριο 2019, η οποία εκκίνησε στον Φεβρουάριο του 2019 και η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε συνέχεια της κλήρωσης της υπόθεσης τις 7 Μαΐου 2020, τον Σεπτέμβριο 2020, σε χρόνο δηλαδή μόλις 18 μηνών, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος ολοκλήρωσης των ερευνών που αφορούν παρόμοιες υποθέσεις είναι 29 μήνες αντίστοιχα. Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αξιολογεί ότι τόσο οι εν λόγω υποθέσεις όπως και η ολοκλήρωση του ελέγχου συμμόρφωσης της εταιρίας Άργος ΑΕ με το διατακτικό της υπ’ αριθ. 687/2019 Απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού τις προσεχείς εβδομάδες, αποτελούν θέματα προτεραιότητας της Επιτροπής ειδικά λαμβάνοντας υπόψη τα προβλήματα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις του κλάδου και τα οποία εντάθηκαν την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι οι οποίοι ολοκληρώθηκαν σε καλό κλίμα είναι ένα προκαταρκτικό βήμα στη διερεύνηση των υποθέσεων.

Η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σέβεται πλήρως τα δικαιώματα άμυνας, ιδίως το δικαίωμα ακρόασης των ελεγχόμενων επιχειρήσεων».

Πηγή: Documento
 

Λαζόπουλος για Κουτσελίνη: «Εάν ήσουν γυναίκα, σπούδαζες και δεν είχες χάμπουργκερ, πάθαινες παρένθετη παραίσθηση» (video)

Λαζόπουλος

Λαζόπουλος για Κουτσελίνη: «Εάν ήσουν γυναίκα, σπούδαζες και δεν είχες χάμπουργκερ, πάθαινες παρένθετη παραίσθηση» (video)

Τα όσα ανέφερε η Ζήνα Κουτσελίνη για τον Απόστολο Λύτρα σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος

Ύδρα: Οι δηλώσεις του καπετάνιου που οδηγούσε το πλοίο που έβαλε τη φωτιά – «Ήμουν στην καμπίνα, δεν έχουμε κάνει τίποτα» (video)

ydra fwtia 1

Ύδρα: Οι δηλώσεις του καπετάνιου που οδηγούσε το πλοίο που έβαλε τη φωτιά – «Ήμουν στην καμπίνα, δεν έχουμε κάνει τίποτα» (video)

Σύμφωνα με τον καπετάνιο του πλοίου ο ίδιος εκείνη την ώρα ήταν στην καμπίνα, τονίζοντας…

«Κόλαση» ο φετινός Ιούνιος: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

καιρός 1

«Κόλαση» ο φετινός Ιούνιος: Ο θερμότερος που έχει καταγραφεί – Τα δύσκολα είναι μπροστά μας

Ιστορικό ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών είχε ο φετινός Ιούνιος σύμφωνα με τους ειδικούς

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

νταλαρας5

Ξέσπασε ο Γιώργος Νταλάρας: «Προσπάθησαν να με γελοιοποιήσουν και να με λοιδορήσουν» (video)

«Ο χρόνος τους βάζει ένα φερμουάρ στο στόμα», ανέφερε σε συνέντευξη του ο Γιώργος Νταλάρας