«Ντού» Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε!

Η αναρχική ομάδα Ρουβίκωνας έκανε παρέμβαση  στο σπίτι του δημοσιογράφου, Άρη Πορτοσάλτε.  

Πορτοσάλτε

Παρέμβαση από τον Ρουβίκωνα  πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε, όπως κοινοποίησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Ο κ. Πορτοσάλτε, στην ανάρτησή του, που τη συνόδεψε με φωτογραφίες από τα συνθήματα που γράφτηκαν στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία μένει, έγραψε: «Τα φασιστικά τάγματα εφόδου του Ρουβίκωνα σε τρομοκρατική επιδρομή απόψε στην είσοδο της πολυκατοικίας μου. Η Δημοκρατία σε κίνδυνο…»

Την παρέμβαση καταδίκασε η Νέα Δημοκρατία που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Άρη Πορτοσάλτε. Οι θρασύδειλοι τραμπούκοι δεν τρομοκρατούν κανέναν. Συνεχίζουμε με σχέδιο, επιμονή και αποφασιστικότητα τη μάχη κατά της ανομίας».

Σε κείμενο που δημοσιεύεται στην σελίδα του Ρουβίκωνα του ασκείται κριτική για τη στάση του στο σκάνδαλο Novartis, την προσφυγική κρίση αλλά και τις απόψεις του για σειρά άλλων θεμάτων όπως τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου και τους χρυσαυγίτες που δικάζονται για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Ο Ρουβίκωνας σε ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:
Ο Άρης Πορτοσάλτε αυτοπροσδιορίζεται ως δημοσιογράφος, είναι διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ και μέλος του ΔΣ του επιχειρηματικού ομίλου Αλαφούζου.

Εχει εκλεκτούς φίλους και γερές πλάτες: Προσκαλεί στο στούντιο της εκπομπής του τους αρχιφασίστες Γεωργιάδη και Πλεύρη για κουβεντούλα, παίρνει συνεντεύξεις από όλο τον ακροδεξιό εσμό της ΝΔ και συμμετέχει ενεργά στον μηχανισμό προπαγάνδας της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν πολιτεύτηκε όπως οι έτεροι ξεπλένηδες των ναζί Μπαμπης Παπαδημητριου και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, για να μπορεί να περιφέρει τις ακροδεξιές απόψεις του δήθεν ακηδεμόνευτα, σκιαγραφόντας για τον εαυτό του το προφιλ του δημοσιογραφου που δεν παίρνει γραμμή, που τα λέει έξω από τα δόντια, απλά και λαικά, ο Άρης του μεροκαματιάρη που τον ακουει στο δρόμο για τη δουλειά, του νομοταγή, του χριστιανού, του μικροαστού, του φοβισμένου ρατσιστή, ο Άρης του γνήσιου έλληνα πατριώτη, ο δικός μας φασίστας της διπλανής πόρτας. Αξίζει να αναρωτηθεί κανείς ωστόσο, κατά πόσο ένα μέλος ΔΣ του ομίλου Αλαφούζου μπορεί να υπηρετήσει την ανεξάρτητη δημοσιογραφία και η απάντηση σε αυτό είναι προφανής. Ο νεοφιλελεύθερος λαικιστής Άρης πέρα απο ισχυρό μιντιακό φερέφωνο της ΝΔ, σε τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπο και social media είναι καθεαυτός το απόλυτο δείγμα της φασιστικής προπαγάνδας που ενδημεί στα καθεστωτικά μέσα ενημέρωσης.

Εχει καλό πλυντήριο: Προσυπέγραψε τη δήλωση Γεωργιάδη περι Novartis οτι το θέμα δεν είναι οι μίζες σε γιατρούς και πολιτικούς αλλα το ότι η Novartis σώζει ζωές και τα διαφημιστικά σποτ της φαρμακοβιομηχανίας έπαιζαν συνεχόμενα κατά τη διάρκεια των ραδιοφωνικών εκπομπών του. Μετά την κρατική δολοφονία Γρηγορόπουλου δήλωσε ότι σωστά έπραξαν οι Κορκονέας- Σαραλιώτης που επέστρεψαν στο σημείο και ότι «δεν είναι υποχρεωμένοι οι αστυνομικοί να ανέχονται την λεκτική βία». Για τον χρυσαυγίτη δολοφόνο του Φύσσα δήλωσε ότι «αριστερό παιδί, ήταν ο δράστης», εννοώντας τον Ρουπακιά, ενισχύοντας την θεωρία των δύο άκρων και ρίχνοντας την ευθύνη γενικά και αόριστα στην κοινωνία που αλλοτριώνεται. Απευθυνόμενος στον ναζί βουλευτή Κασιδιάρη και την χρυσή αυγή, τον προέτρεψε στοργικά «να βρείτε έναν τρόπο να μη σας πιάνουν στο στόμα τους».

Εχει σχέδιο για το προσφυγικό: Κατά δήλωσή του, «Όταν σε πιάνει ο ανθρωπισμός να μην πνιγεί κανείς, τελείωσε το θέμα. Αν δεν θέλουμε να πνιγεί κανείς θα έρχονται όλοι στην Ελλάδα.» Ο Άρης δεν είπε να βουλιάζουμε τις βάρκες, αλλα είπε να βουλιάζουμε τις βάρκες. Εχει ζητήσει επίσης στο παρελθόν να επέμβει ο στρατός για την «εθνική ασφάλεια» απέναντι στην απειλή των προσφυγικών ροών λέγοντας ότι «Ήρθε η στιγμή να ενεργοποιηθεί ο στρατός περαιτέρω. Να αναλάβει ενεργό ρόλο στη διαχείριση του ανθρωπιστικού ζητήματος και να εμπεδωθεί στην κοινωνία ένα αίσθημα ασφάλειας.» Και πίσω στο όχι και τόσο μακρινό 2013, για τους μετανάστες εργάτες σκλάβους στα φραουλοχώραφα της μανωλάδας που εφαγαν σφαίρες γιατί ζητούσαν να πληρωθούν τα μεροκάματά τους, ο Πορτοσάλτε είχε σχολιάσει οτι «αυτοί που μαζεύουν τις φράουλες πρέπει να πλένουν τα χέρια τους για να μην κολλήσουμε τίποτα…».

Εχει γνώμη για το τι είναι φασισμός: Για τον Άρη φασισμός και τρομοκρατία είναι τα τρικάκια έξω από το σπίτι του Αδωνη, και τα συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας του, αλλα η προσφυγιά, οι Μόριες, η φτωχοποίηση, η πείνα, η βία των μπάτσων δεν είναι τρομοκρατία. Η βόμβα στα μαγαζιά του Αλαφούζου είναι τρομοκρατία, αλλα τα μνημόνια, η ανεργία, οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, τα εργασιακά κάτεργα, δεν είναι τρομοκρατία.

Εμείς θα απαντήσουμε στον κυβερνητικό τελάλη Πορτοσάλτε ότι η ώρα για να φοβάται κι αυτός και το ακροδεξιό συνάφι του, δεν έχει έρθει ακόμα. Το μίσος του για εμάς είναι τιμή. Η μοναδική απάντηση στον κοινωνικό εκφασισμό και την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η οργάνωση της βάσης.

Οργανωθείτε στον Ρουβίκωνα, να γίνουμε ο εφιάλτης τους.

Αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας”.
 

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…