Ντόναλντ Μητσοτάκης ή Κυριάκος Τραμπ; «Mirroring» οι αντιδράσεις τους όταν τα βρήκαν σκούρα με δημοσιογράφους (video)

Πώς ο πρωθυπουργός μιμήθηκε τον Τραμπ όταν βρέθηκε σε δύσκολη θέση από την ολλανδή δημοσιογράφο

My Post 15

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από χθες το βράδυ η απαράδεκτη αντίδραση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με μια δύσκολη ερώτηση από την ολλανδή δημοσιογράφο Ινγκεμποργκ Μπέκελ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Μητσοτάκης, ο οποίος έχει φροντίσει να εμφανίζεται μόνο αντιμέτωπος με φιλικούς δημοσιογράφους στην πρωθυπουργική του θητεία αποφεύγοντας με κάθε κόστος τις δύσκολες ερωτήσεις, φάνηκε να χάνει χθες την ψυχραιμία του, κάνοντας λόγο για προσβολή του ίδιου, αλλά και του ελληνικού λαού.

Μάλιστα, σε έξαλλη κατάσταση αμφισβήτησε το αν η συγκεκριμένη δημοσιογράφος έχει επισκεφτεί το νέο ΚΥΤ της Σάμου, με την ίδια να φωνάζει ότι το έχει επισκεφτεί και εκείνον να της φωνάζει «όχι δεν έχετε πάει».

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «ολλανδική παράδοση» το να κάνουν οι δημοσιογράφοι επιθετικές ερωτήσεις στους πολιτικούς, θεωρώντας προφανώς ότι η παροχή ζεστού χρήματος στα ΜΜΕ, μπορεί να του εξασφαλίζει δια παντός το να βρίσκεται στο απυρόβλητο από τους έλληνες δημοσιογράφους.

Πάντως, είναι ενδεικτικό το ότι η στάση του πρωθυπουργού θύμισε σε πολλούς τη στάση που τηρούσε και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στους δημοσιογράφους που αμφισβητούσαν τις πολιτικές του επιλογές, κάνοντας επιθετικές ερωτήσεις.

Τα σχετικά παραδείγματα που είχε δώσει ο Τραμπ ήταν πολλά, όμως το κορυφαίο τυχαίνει να είναι και εκείνο με τις περισσότερες ομοιότητες με το χθεσινό περιστατικό στο μέγαρο Μαξίμου. 

Συγκεκριμένα, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεχόμενος ερώτηση για τη μεταναστευτική του πολιτική από τον δημοσιογράφο του CNN Τζιμ Ακόστα, έσπευσε να κατηγορήσει το δίκτυο για fake news, διέκοψε την ερώτηση και στη συνέχεια είπε ότι το CNN θα έπρεπε να ντρέπεται που τον διατηρεί στη θέση του.

Και όλα αυτά, για να αποφύγει να απαντήσει στις σκληρές ερωτήσεις του Ακόστα, που όπως φαίνεται δεν είναι μόνο… «ολλανδική παράδοση».

Πάντως, αυτό που όντως ήταν διαφορετικό, είναι η αντίδραση των συναδέλφων του Τζιμ Ακόστα, σε σχέση με το πώς αντιμετωπίστηκε στην Ελλάδα η Ινγκεμποργκ Μπέκελ.

Ο αμέσως επόμενος δημοσιογράφος που πήρε τον λόγο στην συνέντευξη Τύπου του Τραμπ, ο οποίος στην πρώτη του φράση φρόντισε να υποστηρίξει τον Ακόστα, λέγοντας ότι «προς υποστήριξη του Τζιμ, έχω ταξιδέψει μαζί του και είναι εξαιρετικός δημοσιογράφος». Η αντίδραση του Τραμπ ήταν βέβαια… θεατρική, αφού κάνοντας νευρικά βήματα πάνω στην εξέδρα είπε στον δημοσιογράφο ότι «ούτε δικός σου θαυμαστής δεν είμαι».

Το πινγκ-πονγκ μεταξύ του Τραμπ και των δημοσιογράφων συνεχίστηκε, για να ολοκληρωθεί με την απόφανση του προέδρου ότι τα ΜΜΕ είναι πολύ εχθρικά.

Στην ελληνική περίπτωση πάντως, η υποστήριξη που έλαβε η Μπέκελ από τους συναδέλφους της ήταν ελάχιστη, ενώ δεν ήταν λίγοι οι πρωτοκλασσάτοι δημοσιογράφοι που έσπευσαν να της αποδώσουν χαρακτηρισμούς όπως «φιλότουρκη» και να πουν ότι λέει «χυδαία ψέμματα».

Λογικό… ο Ντόναλντ Τραμπ άλλωστε δεν είχε τον Στέλιο Πέτσα να του έφτιαχνε μια λίστα.

Όλως τυχαίως, το περιστατικό μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ έγινε ακριβώς τρία χρόνια πριν το περιστατικό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις 7 Νοεμβρίου 2018 έγινε το περιστατικό του Τραμπ, ενώ στις 9 Νοεμβρίου 2021 έγινε το περιστατικό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ποιος ξέρει λοιπόν; Ίσως να φταίνε τα άστρα…

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…