Ντομπρόβσκις: Πάνω από 2 δισ. ευρώ οι επενδύσεις του ΕΤΕπ στην Ελλάδα

Στην στήριξη του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) προς την Ελλάδα αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

58dcc5161dc524f4358b46b6

Συγκεκριμένα, ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε πως η Ελλάδα στα τέλη του 2016 ήταν μία από τις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες που έλαβαν τη μεγαλύτερη κατά κεφαλήν στήριξη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων.

Όπως εξήγησε, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχει εγκρίνει συνολικά 15 πράξεις του ΕΤΣΕ, οι οποίες υπερβαίνουν τα 800 εκατ. ευρώ και αναμένεται να οδηγήσουν σε επενδύσεις άνω των 2 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων έχει προχωρήσει στην έγκριση οκτώ πράξεων του ΕΤΣΕ, οι οποίες ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα συνεπάγονται επενδύσεις αξίας 1 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπαδημούλης ζητούσε να μάθει σε ερώτησή του και επικαλούμενος τα σχετικά στοιχεία της ΕΤΕπ, ότι μόνο το 9% της έως τώρα χρηματοδότησης αφορά μικρές επιχειρήσεις, ποια μέτρα εξετάζει η Κομισιόν, για να ενισχύσει τις επενδύσεις που αφορούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπαδημούλης ζήτησε να ενημερωθεί για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί αναφορικά με τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν από τους ευρωπαϊκούς πόρους και αφορούν συγκεκριμένα την Ελλάδα.