Ντομπρόβσκις: Δεν πρέπει να υπάρξει καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης – Δεν είναι ζήτημα της Κομισιόν το χρέος

Πως δεν πρέπει να υπάρξει νέα καθυστέρηση στην εκταμίευση της επόμενης δόσης τους προγράμματος διάσωσης καθώς η αβεβαιότητα έχει ήδη αρχίσει να έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία, επανέλαβε ο Βάλντις Ντομπρόβσκις.

NewsRoom 08/06/2017 | 16:15

Όπως τόνισε ο Ντομπρόβσκις η Κομισιόν έχει ξεκάθαρη θέση για το ελληνικό ζήτημα.

Μιλώντας στο real.gr, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε πως «δεν υπάρχει κανένας ουσιαστικός λόγος που να δικαιολογεί καθυστέρηση» κάνοντας ξανά αναφορά για την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας, ειδικά στον τομέα των δημοσιονομικών.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι οι ελληνικές αρχές έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Όπως είπε η Κομισιόν θα φέρει στο Εurogroup έκθεση συμμόρφωσης επί των προαπαιτούμενων.

Εξήγησε όμως ότι το ζήτημα του χρέους δεν είναι ζήτημα της Κομισιόν, αλλά των πιστωτών. «Η Κομισιόν δεν είναι πιστωτής της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά ο Ντομπρόβσκις.

Ο Β.Ντομπρόβσκις σημείωσε ωστόσο ότι «εναπόκειται στους πιστωτές να συμφωνήσουν» και τόνισε ότι «δεν πρέπει να υπάρξει άλλη καθυστέρηση».

Την ίδια στιγμή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί δήλωσε όσον αφορά το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους πως «Οι Ευρωπαίοι πιστωτές δεν θα πρέπει να παίζουν με τη φωτιά». Μάλιστα, κάλεσε τα κράτη - μέλη να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια μεταξύ της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ.