ΗΠΑ: 31χρονη γυναίκα σκοτώθηκε όταν ένα όχημα προσέκρουσε πάνω της κατά τη διάρκεια πορείας Βlack Lives Matter

Μια 31χρονη γυναίκα, η Ντεόνα Κνάζντεκ άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια πορείας στη Μινεάπολις της Μινεσότα, όταν έπεσε όχημα πάνω της.

trju5e4

Μια 31χρονη γυναίκα, η Ντεόνα Κνάζντεκ άφησε την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια πορείας στη Μινεάπολις της Μινεσότα, μετά από σύγκρουση οχήματος με το δικό της όχημα, το οποίο στη συνέχεια έπεσε καταπάνω της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό συνέβη όταν η 31χρονη γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό της για να μπλοκάρει το δρόμο προκειμένου να βοηθήσει τη διαδρομή της πορείας διαμαρτυρίας για τον Τζορτζ Φλόιντ. Τότε ένα άλλο όχημα συγκρούστηκε με το δικό της, την Κυριακή το βράδυ.

Ο δράστης τέθηκε υπό κράτηση έπειτα από παρέμβαση διαμαρτυρόμενων από την πορεία, και στη συνέχεια συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές.Το κίνητρο του δράστη δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, ακτιβιστές ζητούσαν να δοθούν στο φως παραπάνω στοιχεία σε σχέση με τη δολοφονία ενός μαύρου άντρα που είχε προηγηθεί λίγο καιρό πριν. 

«Η κυρία Κνάζντεκ απεβίωσε αφότου οδηγήθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Παράλληλα, και ένας άλλος διαμαρτυρόμενος τραυματίστηκε και οδηγήθηκε επίσης στο νοσοκομείο», δήλωσαν οι αστυνομικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού.

Σύμφωνα με τα πρώιμα στοιχεία της μέχρι τώρα έρευνας για την υπόθεση, υπάρχουν ενδείξεις πως ο οδηγός του οχήματος πιθανόν να βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ, πράγμα που πιθανόν να έπαιξε καθοριστικό παράγοντα στο περιστατικό σύγκρουσης.

Η κυρία Κνάζντεκ, λίγες ώρες πριν το μοιραίο συμβάν την Κυριακή, είχε αναρτήσει βίντεο στο προφίλ της στο Facebook με αποσπάσματα της ειρηνικής πορείας καθώς και πλάνα από μερικούς διαμαρτυρόμενους πάνω στη διασταύρωση στο Μινεάπολις.   

Αρκετές ώρες νωρίτερα, είχε αναρτήσει εικόνα με το σλόγκαν: «Εάν δε μας το δώσουν, κατεβάστε το!!!» (“If we don’t get it, shut it down!!!”). Στη σελίδα της στο Facebook, δήλωνε πως έχει επιβιώσει από κακοποίηση και πως βρισκόταν σε περίοδο απεξάρτησης από χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Η μητέρα της Κνάζντεκ, Ντέμπι Κιννει, επισκέφτηκε το σημείο όπου συνέβη το μοιραίο περιστατικό, τη Δευτέρα.

«Ήθελε οι ζωές των μαύρων να μετράνε και για όλα αυτά που συμβαίνουν να πάψουν να συμβαίνουν», είπε η κυρία Κιννει στο Star Tribute. 

Ο αδελφός της κυρίας Κνάζντεκ, Γκάρεττ Κνάζντεκ, δήλωσε στην εφημερίδα για την αδελφή του: «χρησιμοποιούσε το αμάξι της σαν οδόφραγμα, και όταν ένα άλλο όχημα συγκρούστηκε πάνω στο δικό της, στη συνέχεια το δικό της όχημα έπεσε πάνω στην ίδια». 

Στη συνέχεια πρόσθεσε, «είχε επιστρέψει στη Μινεσότα, από τη Γεωργία εδώ και ενάμιση χρόνο, προκειμένου να επανασυνδεθεί με τις δυο τις κόρες, ετών 11 και 13. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος. Είχε περάσει πολλές δυσκολίες, αλλά πάντα τα κατάφερνε στο τέλος». 

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται τακτικά στο Μινεάπολις από τότε που αστυνομικές δυνάμεις πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν μαύρο άντρα, στις 3 Ιούνη, τον Γοθίνστον Μπούγκι Σμιθ. 

H αμερικανική ομοσπονδία έχει δηλώσει ότι προσπαθούσαν να συλλάβουν τον 32χρονο, Σμιθ, με ένταλμα, καθότι ο δράστης ήταν ύποπτος για οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με σειρά ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί για την υπόθεση πυροβολισμού του Σμιθ, δεν υπάρχει υλικό διαθέσιμο που να βιντεοσκοπεί τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε η δολοφονία, και ο κόσμος διαμαρτύρεται και ζητά παραπάνω στοιχεία.

Η Μινεάπολις υπήρξε το κέντρο κλιμάκωσης παγκόσμιας διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική συστημική βία, μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, έναν άοπλο μαύρο άντρα, στις 25 Μαΐου 2020.

Πηγή: bbc.com

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…