Το ντε ζα βού του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη με το οργανωμένο έγκλημα

O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο», παραδέχεται μια δραματική μετάλλαξη του εγκλήματος την τελευταία δεκαετία προσπαθώντας να δικαιολογήσει την  αναποτελεματικότητα.επί ημερών του

4960094

O Mιχάλης Χρυσοχοϊδης σε συνέντευξη του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» , περιγράφοντας τι συμβαίνει με την ραγδαία αύξηση του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα, έκανε λόγο για «διαφοροποίηση που καταγράφεται ανάμεσα στην οργανωμένη εγκληματικότητα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όμως για ακόμη μία φορά εκεί που λέει αλήθειες… στην συνέχεια το μαζεύει αναφέροντας : «Η δημοκρατία απάντησε στην τρομοκρατία. Απάντησε στη Χρυσή Αυγή. Θα απαντήσει και στο οργανωμένο έγκλημα».  Φυσικά δεν έκανε λόγο για τον άφαντο Χρήστο Παππά… ούτε για τους ακροδεξιούς θύλακες που υπάρχουν ακόμη μέσα στην ΕΛ.ΑΣ . 

Αναφορικά με τα  στοιχεία προσκόμισε προ ημερών στον Άρειο Πάγο για την greek mafia ανέφερε: «Περιμένω και επιδιώκω κάτι που έχει γίνει αναγκαίο. Μια απάντηση της δημοκρατίας στο οργανωμένο έγκλημα. Το οργανωμένο έγκλημα είναι εγκληματικές επιχειρήσεις, δηλαδή οργανώσεις με ιεραρχία, συγκεκριμένους τομείς δραστηριοποίησης και μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό. Στα 20 τελευταία χρόνια, ένα περιχαρακωμένο φαινόμενο νύχτας και μαγαζιών που ήταν κυρίως αστυνομική υπόθεση εξελίχθηκε, οργανώθηκε και επεκτάθηκε, ιδιαίτερα μετά το 2010, σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στο φως της ημέρας, που μπορούν να επηρεάσουν ακόμη και τη λειτουργία των θεσμών, στη Δικαιοσύνη, την Αστυνομία, τα Μέσα και τη Διοίκηση. Δεν είναι πια πρόσωπα, ιδιοκτήτες μικρών ομάδων ή νυκτερινών κέντρων, είναι οργανώσεις που διακινούν τεράστια χρήματα, έχουν νόμιμες επιχειρήσεις, ξεπλένουν και επηρεάζουν. Δεν είναι η πρώτη φορά που τους αντιμετωπίζουμε. Το 2010 η Αστυνομία παρέπεμψε στη Δικαιοσύνη περισσότερα από 200 μέλη εγκληματικών οργανώσεων. Ηταν ένα καίριο, για την εποχή, πλήγμα που καθυστέρησε σημαντικά την ανάπτυξή του». 

O Mιχάλης Χρυσοχοΐδης μάλιστα έκανε λόγο για επικείμενο πόλεμο. «Μην έχετε καμιά αμφιβολία, θα είναι πόλεμος! Θα συνεργασθούμε λοιπόν στενά, όχι μόνο η Αστυνομία, δεν είναι μόνο ή κυρίως αστυνομικό αυτό το θέμα. Να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο. Η Αστυνομία δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια περιμένοντας τις εξελίξεις ή τη βοήθεια. Στην Αθήνα υπάρχει σχέδιο και δράσεις σχεδόν καθημερινές για τη διάλυση συγκεκριμένων εγκληματικών οργανώσεων. Το ίδιο ισχύει για τη Βόρεια Ελλάδα , όπου το εγκληματικό δίκτυο διευθύνεται κυρίως από αλλοδαπούς. Εξίσου σημαντικές είναι δράσεις και σχέδια για νησιά, όπως η Μύκονος, όπου ήδη υπηρετούν 100 αστυνομικοί, εξειδικευμένοι στην καταπολέμηση του εγκλήματος, όπου εγκαθίσταται κέντρο επιχειρήσεων με συνεχή εικόνα από σύστημα δημόσιων καμερών και drones». 

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, νομίζει κάποιος ότι τώρα ξεκινάει η μάχη του «στρατηγού»… του επιτελικού κράτους με το οργανωμένο έγκλημα. Όμως, όπως πολύ σωστά αναφέρει σε ανάρτηση του ο πολύπειρος δημοσιογράφος -αστυνομικός ρεπόρτερ-Γιώργος Μαρνέλος, το 2002, ο ίδιος ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ως  υπουργός σχεδόν ταυτοχρόνως με τις επιχειρήσεις για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας ξεκίνησε διωγμό κατά του κοινού οργανωμένου εγκλήματος βάσει διετούς έρευνας με περίπου 50 εντάλματα σύλληψης και δεκάδες δικογραφίες.  Πολλοί από τους τότε 35ρηδες διωκόμενους πήγαν, λίγο ή περισσότερο, στις φυλακές, βγήκαν και αλληλοεξοντώνονται με το δικό τους στιλ στους δρόμους της Αθήνα γύρω στα 50 με 55 τους οι τελευταίοι. Τελειώνει αυτή η φουρνιά και έχει παραδώσει σε άλλους.

Το 2010 επί ίδιου υπουργού ξεκίνησε η επαναληπτική εκκαθαριστική σκούπα που υλοποιήθηκε επί ημερών Χρ. Παπουτσή στις αρχές του 2011 με νέο γύρω διώξεων και συλλήψεων, προσαγωγών, με δικογραφίες χιλιάδων σελίδων στις αρμόδιες ανακριτικες αρχές για τους κλάδους αυτού του συμπυκνωμένου και ολιστικού τύπου εγκλήματος.

Τώρα, αλλά δέκα χρόνια μετά, και 20 χρόνια μετά την πρώτη φορά, πάλι πάνε όλα τα παλιά και νέα στοιχεία ανακεφαλαιωτικά στον Άρειο πάγο με το βαλιτσάκι του Μιχάλη κυρίως για να καταδειχθεί από ότι συμπεραίνω το νομικό και δικαστικό έλλειμμα στον χειρισμό του φαινομένου αυτού, στο οποίο διαχρονικά είναι στρατολογημένοι και ορισμένοι επίορκοι ένστολοι διώκτες.

Ας ελπίσουμε να ζούμε όλοι σε 10-12 χρόνια από τώρα, αλλά δεν θα αντέξω να δω τον Μιχάλη κοντά στα 80 του, να τρέχει φακέλους στον Άρειο Πάγο για το ίδιο θέμα…»

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…