Νταλάρας: «Λένε ότι διαφημίζω την Κύπρο… αδερφέ μου δεν είναι μπιφτέκι» (video)

O Γιώργος Νταλάρας επανέφερε την κριτική του για διάφορους τραγουδιστές και για τα μπιφτέκια

νταλαρας

Ο Γιώργος Νταλάρας έδωσε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στην εκπομπή Mega Stories του Mega και στη Δώρα Αναγνωστοπούλου, κάνοντας τον απολογισμό της ζωής και της καριέρας του.

«Είναι άλλο πράγμα το τραγουδάω στην Κύπρο και άλλο το τραγουδάω για την Κύπρο. Για μένα υπάρχει μια μεγάλη διαφορά», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κορυφαίος καλλιτέχνης ο οποίος επανήλθε στην κριτική του για τους τραγουδιστές, τις διαφημίσεις και… για τα μπιφτέκια.

Είναι δική μου επιλογή και δικό μου το φορτίο. Μπορεί να έκανα και κακό στη δουλειά μου κάποιες στιγμές, αλλά έκανα δουλειά σε βάθος. Τα τραγούδια που κάναμε με τον Μιχάλη Χριστοδουλίδη και τα ποιήματα κλασικών Κυπρίων ποιητών είναι παρακαταθήκη στα σχολεία. Έπιασε τόπο για μένα…», σημείωσε μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής.

«Όταν δόθηκε η ευκαιρία, έκανα αυτό που μου έλεγε η καρδιά μου… Για μένα, υπάρχει μία μεγάλη διαφορά. Τραγουδάω στην Κύπρο. Ε και; Στην Καβάλα; Στη Θεσσαλονίκη δεν τραγουδάς; Άλλο πράγμα τραγουδάω στην Κύπρο και άλλο τραγουδάω για την Κύπρο. Όταν εγώ έχω πάει 30 φορές να τραγουδήσω από το 1969 και έχω πάει 200 φορές να τραγουδήσω για την Κύπρο, είναι μεγάλο το ποσοστό», δήλωσε στη συνέχεια.

«Άρα εσύ που με κοιτάς από μακριά και λες “τι κάνεις εκεί;” Ναι αλλά εσύ δε λες ότι διαφημίζεις την Κύπρο; Λένε κάποια τρολ… Αδερφέ, η Κύπρος δεν είναι μπιφτέκι. Βάλτο καλά στο μυαλό σου. Άρα πρέπει να σοβαρευτούμε», ανέφερε στη συνέχεια, αφήνοντας αιχμές για ορισμένους τραγουδιστές.

«Ο Θεοδωράκης έλεγε “εμείς γράφουμε τα τραγούδια μας, που είναι τα όπλα μας, αλλά το κανόνι για να τα πάει στον κόσμο είναι ο τραγουδιστής».

Νταλάρας:  Το συγκλονιστικό περιστατικό που αποκάλυψε

Ο ερμηνευτής αφηγήθηκε με δάκρυα στα μάτια, ένα περιστατικό στο οποίο έγινε μάρτυρας: “Πριν από 6-7 χρόνια ήμουν στο δρόμο και γιναταν παντζουρλισμός, κόρνες, φωνάζανε. Ψάχνω να βρω τι έγινε. Και πλησιάζω στο δρόμο και βλέπω ένα νεαρό παιδί, 20 χρονών, και παίρνει ένα σκυλάκι μέσα από τη λεωφόρο, που αν περνούσε από την άλλη μεριά θα το σκοτώνανε. Και το πήρε στα χέρια του. Και λυπήθηκα που δεν ήμουν εγώ αυτός. Και οι άλλοι οι κάφροι του φωνάζανε, ‘φύγε ρε μ…κα από τη μέση’. Αυτή δεν είναι ζωή. Αυτοί δεν είναι άνθρωποι. Και είμαστε γεμάτοι από τέτοιους“.
Αναφέρθηκε ακόμα σε έναν από τους “ήρωές” του όπως είπε, τον φωτογράφο Γιάννη Μπεχράκη. “Αυτήν την Ελλάδα ονειρεύτηκα. Όχι την άλλη. Μια άλλη Ελλάδα, με άλλους Έλληνες. Δεν τη θέλω εγώ αυτήν την Ελλάδα, δε μ’αρέσει. Δεν είναι χώρα αυτή έτσι όπως πάμε. Πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να βρούμε κάτι από τον εαυτό μας για να τα ξανακάνουμε από την αρχή. Γιατί τα λέω αυτά ακόμα σε αυτήν την ηλικία;
Εγώ αισθάνομαι σαν ένα παιδί της εργατικής τάξης, μιας οικογένειας βιοπαλαιστών, που γεννήθηκε μέσα σε μια παράγκα στην Κοκκινιά, και είναι σαν να εκπροσωπώ με κάποιον τρόπο αυτήν την τάξη. Δε σταμάτησα ποτέ να αισθάνομαι εργάτης. Δουλεύω οπουδήποτε πάω. Ποτέ δε σταμάτησα. Δουλεύω για όλα αυτά που πιστεύω ότι πρέπει να δουλεύω. Όταν λοιπόν έχω ζήσει εγώ όλα αυτά τα πράγματα, δεν μπορώ να τα αφήσω στην τύχη. Θα αναλάβω να κάνω κάτι. Και βέβαια θα αναλάβω και την ευθύνη και θα δεχθώ και τη μήνη των άλλων”, τόνισε.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…